Quaranta demandes per al servei de guarda d’infants

El Govern recorda que no es tracta de substituir l’escola però sí fer-se càrrec d’aquells menors dels quals no es puguin ocupar els seus familiars més directes

-
-
El ministeri d’Educació ha rebut quaranta demandes de famílies que necessiten activar el servei de guarda d’infants que es preveu que es posi en marxa aquest dilluns per tal de poder tenir cura d’aquells menors que, sense haver-hi escola -el curs escolar no tornarà com a molt aviat l’1 de juny-, tampoc no es poden quedar sols a casa perquè els seus familiars hauran de començar a treballar arran de la tímida obertura econòmica que es promou, també, dilluns.

Del servei de guarda se’n faran càrrec els col·laboradors educatius -que han estat convocats inicialment a cadascun dels seus centres dimarts- i també altre personal de l’administració que pels darrers decrets arran de la Covid-19 poden ser mobilitzats per fer-se càrrec de tasques diferents a les quals normalment tenen assignades. Quaranta demandes, per ara, semblen poques. El servei de guarda ha de donar servei a escolars de qualsevol sistema educatiu.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat que l’administració estarà preparada per donar resposta a tanta necessitat com sigui necessària, alhora que com també ha recordat el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, els progenitors que ho necessitin poden sol·licitar un permís per absentar-se de la feina, si és que han de reintegrar-se als seus llocs de treball, amb una remuneració equivalent al salari base (1.083 euros mensuals).

El servei de guarda encara té molts aspectes per definir. Des del ministeri d’Educació només es vol que arribi fins a les 5 de la tarda, com si es tractés de l’escola, mentre que altres responsables governamentals creuen que el servei s’ha d’allargar fins a les 8 de la tarda per facilitar la vida de les famílies que hagin de treballar atès que la resta de serveis extraescolars, com l’escola, estan suspesos. Espot, que ha insistit que aquest servei “no és un substitutiu” de l’escola, ha assegurat que el servei es farà adoptant totes les mesures de seguretat i prevenció que dictin les autoritats sanitàries.

Comentaris (6)

Trending