Quan canviar de direcció sense mirar pot valdre una multa

La policia posa en marxa durant quinze dies una campanya específica per controlar determinats comportaments dels conductors, especialment en rotondes, interseccions o encreuaments

Comentaris

-
-
Si plou, la velocitat a la que condueixi no pot ser la mateixa que quan el dia és clar. Si ha de canviar de direcció, ho ha de fer allí on toqui i senyalitzant degudament la maniobra. Si s’atansa a una rotonda, ha de moderar la velocitat igual com si s’acosta a un pas de vianants per on pretengui passar algú. Ha de donar-li seguretat al vianant. Advertint-lo frenant a poc a poc que l’ha vist. Fer el contrari de tot això, més que mai, pot tenir premi els propers quinze dies. En forma de multa, és clar.

La policia inicia aquest dimecres, festiu per a molts, no pas per a tots, a les 7 del matí, una campanya específica dirigida a les maniobres incorrectes i als comportaments imprudents dels conductors que puguin derivar en situacions de risc. La mesura, que s’allargarà fins a les 7 de la tarda de l’1 de setembre, es du a terme seguint les línies marcades en el pla d'actuació i per tal de disminuir l’accidentalitat.

Segons que ha informat aquest dimarts el cos de policia, els articles de la llei del Codi de la circulació que es tindran en compte per a la realització d'aquesta campanya són els següents: no regular la velocitat en funció de les dificultats de la circulació i obstacles previsibles. Tot conductor ha de regular la velocitat i extremar les precaucions als encreuaments, rotondes; canviar de direcció sense observar la presència d'altres vehicles; canviar de direcció sense advertir els altres vehicles o bé canviar de direcció amb una maniobra incorrecta.

Per tot plegat, i tot advertint l’inici de la campanya per informar degudament i, alhora, demanar a la ciutadania i especialment als conductors, que prenguin consciència, s'efectuaran controls específics en llocs de la xarxa viària susceptibles de poder constatar infraccions relacionades amb un comportament imprudent dels conductors.

Comentaris

Trending