Pyrénées ja ha fet propostes a botigues i franquícies per instal·lar-se a la planta superior del Punt de Trobada

Al desembarcament de Decathlon al Principat li podria seguir el de Leroy Merlin gràcies a l’acord dels Pérez amb la famíla Mulliez, propietària d’Auchan

Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.
Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.

Pyrénées té establert el seu full de ruta partint de la base que més aviat que tard podrà explotar les instal·lacions per ara ocupades pel Punt de Trobada. Un del objectius del grup capitanejat per Patrick Pérez és convertir la planta superior de l’hipermercat de Sant Julià en una mena de galeria comercial. Tal és el convenciment que acabarà a les seves mans que ja s’haurien fet arribar propostes a botigues i franquícies perquè s’hi instal·lin.

Pyrénées es prepara per desembarcar al Punt i d’aquesta manera reorganitzar tota la seva activitat comercial alhora que reestructura la cúpula directiva. Certament, segons les fonts, en els contactes que està fent -que passen principalment per un preacord amb els propietaris de la francesa Auchan- hi ha un punt de preparació de dita reorganització i un altre punt, o dos i tot, de pressió cap a la Justícia, que encara ha d’acabar d’aclarir la situació derivada, d’una banda, de la querella criminal interposada per la societat que controla el Punt cap a Pyrénées i la societat Cosp, propietària dels terrenys on hi ha bastit el centre comercial lauredià, i la demanda de desnonament promoguda per la societat liderada per la família Mallol contra els Cachafeiro.

La idea de Pyrénées a partir del precontracte establert amb la família Mulliez és poder convertir el Punt de Trobada en un gran hipermercat Auchan amb una planta superior oberta a altres firmes, segons fonts empresarials participants en les converses que es mantenen. D’aquí que s’hagi contactat amb botigues i franquícies (les fonts han citat Zara, per exemple) fent-los cinc cèntims del projecte i mirant de valorar l’interès que podrien arribar a tenir per instal·lar-se a l’entrada sud del país. Auchan també abanderaria una nova etapa -sempre que es desencalli l’afer Punt de Trobada a favor dels Pérez- de l’Andorra 2000, que forma part del Grup Pyrénées però, alhora, també té vincles amb el Grup Sant Eloi. No cal oblidar que el president del consell d’administració del 2000 és Marc Pintat.

Les causes judicials obertes -querella per frau processal i estafa; demanda de desnonament- continuen marcant el full de ruta empresarial i el ‘forcing’ institucional

En el disseny de futur del Grup Pyrénées es preveu que l’actual director de l’Andorra 2000 -i també responsable d’altres centres i divisions del grup-, Antonio Miralles, es responsabilitzi del reformatat Punt de Trobada i, per tant, acompanyi l’aterratge d’Auchan a Andorra en els darrers anys de carrera professional centrada gairebé en exclusiva en el món de la distribució. L’acord amb els Mulliez també porta de bracet l’arribada d’un Decathlon al Principat. Les fonts consultades no han pogut concretar on s’ubicaria la firma dedicada al món de la roba i complements esportius.

Es buscarà un espai cèntric i amb facilitat per a l’estacionament. No es descarta, però, que passi a ser una secció important d’algun dels centres comercials que exploti el grup, com ha passat amb l’FNAC. Encara que com es va dir al seu dia, igual que amb l’FNAC s’ha fet córrer la possibilitat que Decathlon pogués ubicar-se en les dues plantes baixes de l’edifici Tàpies, a tocar l’Illa Carlemany. El més normal, però, és que Decathlon s’estableixi en alguns dels centres que ja formin part del conglomerat empresarial. Sant Eloi té una nau a Santa Coloma, just davant una estació de servei Esso i al costat del 360.

Les fonts consultades no han descartat que, encara que no a l’inici, si finalment s’acaba concretant el desembarcament dels Mulliez, Decathlon no sigui la única de les seves firmes que s’instal·li al Principat. Així, també Leroy Merlin hi podria fer cap. Tot, però, està supeditat a la qüestió judicial, que fa uns dies va viure el capítol de l’arxiu de la querella dels Cachafeiro contra els Pérez i els Mallol. Querella per frau processal i estafa l’arxiu de la qual està ara mateix recorregut davant el Tribunal de Corts.

Mentrestant, el treballadors del Punt de Trobada estan immersos en un neguit i una situació de provisionalitat total i que esperen que acabi d’una vegada per sempre. En seu judicial, l’apoderat de Pyrénées, Patrick Pérez, va assegurar que la intenció és assumir tot el personal. Però no n’hauria especificat les condicions. Les fonts consultades han assegurat que d’entrada, aquesta continua sent la intenció. Però que caldrà veure després l’evolució del negoci. Hi haurà una part del personal que serà formada i reubicada, si fos el cas, en les noves activitats empresarials. I una altra part el futur del qual dependrà en exclusiva dels comptes. De les xifres d’explotació.

Comentaris

Trending