PS i Tercera via demanen al Govern més rigor en l’elaboració de les lleis

Gili insta a no repetir les males pràctiques passades i Montaner adverteix que s’han acabat els 100 dies de gràcia

Els consellers de terceravia durant la sessió d'aquest dijous
Els consellers de terceravia durant la sessió d'aquest dijous
El Consell General ha aprovat aquest dijous per assentiment la modificació del projecte de Llei de la Seguretat Social que permetrà allargar els terminis per adaptar-se a la implantació del metge referent. En la primera sessió després de l'estiu des del PS i terceravia s'ha demanat al Govern més rigor i cura en l'elaboració i en la tramitació dels projectes legislatius.

La consellera socialdemòcrata, Rosa Gili ha dit que és la segona vegada en què es vota un canvi en una llei després de la del Codi de Procediment Civil. Gili ha demanat un treball seriós en la confecció i en la tramitació dels projectes de llei i ha instat al fet que "les males pràctiques passades no es tornin a repetir". Ha recordat que al final de la passada legislatura es van entrar 13 projectes de llei urgents amb precipitació i amb múltiples errors i que "ara s'han d'esmenar. Les lleis demanen un treball seriós, anticipació dels seus efectes, realisme i previsió".

La consellera de terceravia, Carine Montaner també ha fet un toc d'atenció al Govern advertint que "s'han acabat els 100 dies de gràcia" i, en referència a la tramitació de projectes legislatius ha comentat que "no ens hem de deixar portar per les presses perquè és una legislatura amb temes molt complicats". Montaner ha subratllat que "s'ha de treballar en consens i pel bé del país".

Tant el PS com terceravia han votat a favor de la modificació  del projecte de Llei de la Seguretat Social però Gili ha indicat que "no es fa més que esmenar un error de previsió en el termini necessari per aplicar la posada en pràctica de la figura del metge referent". El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha insistit en el fet que "és un projecte molt complex i que tres mesos i mig no és cap retràs significatiu". En aquest sentit, la consellera demòcrata, Sandra Codina ha destacat que "cal més temps per implementar la reforma amb plenes garanties pensant en el sistema però també en el ciutadà".

A la sessió també s'ha llegit l'informe de la comissió permanent que ha analitzat les possibles incompatibilitats dels consellers generals i no se n'ha detectat cap.

    -

 

 

 

Comentaris

Trending