Proposen una sanció de 600 euros a un home enxampat pescant sense permís al vedat d’Engolasters

Els banders van detectar l’infractor quan practicava aquesta activitat amb el seu fill el passat mes d’abril

L'home va ser enxampat a Engolasters.
L'home va ser enxampat a Engolasters.

El ministeri de Medi Ambient ha obert un expedient a un home que va ser enxampat, juntament amb el seu fill, pels banders quan es trobava pescant a l’estany d’Engolasters sense el permís corresponent ni la llicència necessària per a aquesta activitat. La sanció pels fets podria ser de fins a 600 euros, ja que es constata que es van cometre fins a quatre infraccions de la Llei de pesca i gestió del medi aquàtic.

Els fets es remunten al passat 11 d’abril. L’home i el seu fill es trobaven a l’acotat de pesca de l’estany d’Engolasters quan van ser detectats per efectius del cos de banders. Se’ls va demanar la documentació i els agents van comprovar que cap dels dos disposava ni de la llicència de pesca ni del permís per fer aquesta activitat a aquest espai.

Per aquests fets, els banders van obrir un atestat, ja que s’haurien infringit dos dels apartats de l’article 41 de la Llei de pesca i de gestió del medi aquàtic. En concret, l’1, que tipifica el fet de pescar sense disposar de llicència i el 3, fer-ho en acotats sense disposar del permís reglamentari corresponent. El text estableix que són faltes menys greus, que es poden sancionar amb multes d’entre 150.01 i 300 euros. Com que les van cometre tant el pare com el fill, es va proposar l’aplicació de quatre sancions de 150,01 euros cadascuna, és a dir, un total de 600 euros.

El mateix dia, l’home va dipositar l’import de les possibles sancions que se li podien imposar i la denúncia va seguir el seu tràmit, amb l’obertura per part de Medi Ambient del corresponent expedient. Ara, s’ha publicat al BOPA l’avís de la proposta de càstig perquè, si ho estima convenient, el denunciat pugui presentar al·legacions, tràmit pel qual disposa de deu dies. L’anunci es fa perquè no s’ha pogut notificar en persona.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending