Proposen que Meritxell aculli l'homenatge a Ilke Maréchal

La seva vinculació amb el santuari i l'amistat amb mossèn Ramon fan que es perfili com el lloc ideal per a l'acte

-
-
El santuari de Meritxell es perfila com el lloc per acollir l'acte d'homenatge a la poetessa, escriptora i traductora Ilke Maréchal, trobada morta en el seu domicili d'Escaldes-Engordany la setmana passada. El motiu és la seva vinculació amb el santuari i l'amistat amb el rector de la parròquia de Canillo, mossèn Ramon.

Ilke Maréchal va ser la impulsora dels 'Diàlegs de Meritxell' que van portar a Andorra pensadors com el monjo budista Shôshô Yamada, superior del monestir japonès de Daitouku-ji, el filòsof  Heinz Wismann o el professor Udaya Narayana Singh,  professor bengalí de lingüística, reconegut poeta i assagista, i exvicepresident de la universitat Visva-Bharat.

Com a confundadora de l'editorial Anima Viva, va publicar el llibre de Yamada 'Ikkyu', la biografia d'aquest poeta, cal·lígraf i monjo budista del segle XV. Durant l'acte es podria fer una lectura dels seus poemes acompanyada per la seva música preferida.

La poetessa francoalemanya va morir als 70 anys. Havia arribat a Andorra en feia 15. Vivia a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany i durant la seva estada al país es va convertir en una dinamitzadora cultural.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending