Projecte per incorporar treballadors fronterers francesos al Pas de la Casa

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo es reuneix amb els comerciants

-
-
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha proposat aquest dijous als veïns i comerciants del Pas de la Casa diverses mesures per revitalitzar el comerç al poble encampadà. Entre elles hi ha la proposta d'incorporar treballadors fronterers francesos i impulsar accions del pla estratègic de comerç amb una comissió de treball conjunta.

Gallardo ha explicat que manté reunions a França per poder cobrir l'oferta laboral del Pas de la Casa amb treballadors fronterers d'aquell país. Aquesta setmana s'ha fet una trobada a la Tor de Querol amb representants dels serveis d'ocupació de França i d'Andorra. El 17 d'octubre tindrà lloc una altra reunió a Acs-dels-Termes.

La proposta ha estat molt ben acollida tot  i que  el president d'Iniciativa Publicitària Jean-Jacques Carrié creu que primer cal mirar en el mercat laboral andorrà. En el que tothom està d'acord és que els clients de la població són, en la seva majoria, francesos i que uns dependents de la mateixa nacionalitat ajudaria molt.

El president de l'Associació de Veïns i de Comerciants, Òscar Ramon, ha fet una valoració molt positiva de la trobada amb Gallardo. "Hem pogut explicar la nostra problemàtica i és d'agrair que se'ns pugui escoltar".

Ramon també ha avançat que hi haurà una nova trobada perquè hi ha temes pendents. Un d'ells serà, sens dubte, el funcionament del bus al Pas de la Casa després dels canvis de freqüència. A partir de dilluns serà de cada mitja hora en comptes de l'hora actual. Gallardo també ha reprès la proposta del pla estratègic de comerç, amb la voluntat de realitzar un treball conjunt amb els comerciants i veïns per començar a implementar les accions previstes o plantejar-ne de noves, dins d’un marc de treball conjunt que començarà el proper 7 de novembre. “L’objectiu de totes les parts és col·laborar i treballar conjuntament i donar veu als principals agents socioeconòmics de la vila”, ha destacat.

 

 

 

 

Comentaris

Trending