Primera pilona de l’ampliació del telecadira del Pla de les Pedres

L’allargament del giny permet construir una nova pista i una nova entrada de Grandvalira a la zona del Peretol, que representaran la gran novetat del domini per al proper hivern

-
-
L’ampliació del telecadira del Pla de les Pedres ja és més realitat que mai. Tècnics de l’empresa que s’encarrega dels treballs d’allargament del giny han col·locat aquest dimarts la primera pilona d’un equipament que creixerà, en llargada, set-cents metres, però que servirà, entre altres, per dotar Grandvalira d’una nova pista i una nova entrada per la zona del Peretol. Aquesta obra representarà la principal novetat del domini el proper hivern.

Com ja estava programat, i encara que bona part de la obra civil ja estava feta, els treballs de col·locació de les pilones i altres s’han hagut d’ajornar durant uns dies per respecte a l’època de reproducció del gall de bosc. Una vegada resolta aquesta situació, els treballs s’han reprès i com que la frenada ja estava calendaritzada no es preveu que hi hagi d’haver problema perquè l’allargament del telecadira -per la part de baix, fins a l’anomenat planell del Moretó, a tocar d’on hauria de construir-se l’aeroport ‘cambreril’- i la nova pista, que es denominarà Solanella XL, siguin una realitat quan es posi en marxa la propera temporada hivernal.

La pista estarà ubicada entre el planell de la Palanca i els denominats Fangots de Moretó i estarà innivada de manera artificial. Els cànons també s’hi instal·laran abans de l’hivern. L’obra és una nova aposta de Saetde que fa molts anys que ja tenia en ment. Permet connectar amb el Funicamp i configura una segona via de sortida  als esquiadors en el cas que el telecadira del Cubil, pel motiu que sigui, no estigui operatiu. Tècnicament, quan al seu dia es va construir el giny del Pla de les Pedres ja es va deixar apunt per si mai es volia allargar. La zona del Peretol, en territori encampadà, tindrà una nova entrada al domini, la quarta a les pistes de Pas de la Casa i Grau Roig.

Comentaris

Trending