Presos condemnats agraeixen que la Creu Roja els tingui en compte 

Reclusos del mòdul de penats de la Comella tornen a insistir en demanar per alguns casos la suspensió temporal de les condemnes

-
-
Presos del mòdul de penats del centre penitenciari “valoren especialment” i agraeixen que la direcció de la Creu Roja, “tot i estar desbordats per la magnífica feina que estan acomplint”, els hagin adreçat una carta per agrair-los haver-se ofert com a voluntaris en el cas que es poguessin suspendre temporalment les seves condemnes. De fet, els mateixos presos, fent el símil amb altres països i al·ludint les recomanacions de les Nacions Unides (ONU) demanen ser excarcerats encara que sigui sota control monitoritzat. 

Els presos, que asseguren seguir amb molta atenció les dues compareixences que representants governamentals fan diàriament sobre la crisi del coronavirus, remarquen que ni l’executiu ni “les diferents institucions a les quals ens hem dirigit” no els han ofert cap tipus de resposta a les seves demandes. Per això valoren més especialment que la Creu Roja, i en concret el seu director, Jordi Fernández Pájaro, sí que els hagi escrit.

Però esperen encara que algun organisme governamental i jurisdiccional els justifiqui perquè no és possible atendre les seves peticions d’excarceració quan en alguns casos hi ha interns que estan afectats per patologies que podrien ser letals en el cas que acabessin contagiats de Covid-19. “Realment, la gran majoria dels que estem aquí hem comès delictes que no arriben a ser tan greus per la pena que hem de complir”

“Entenem que visquem una situació crítica, però trobem molt a faltar que algú, ja sigui de l’àrea sanitària o del que sigui, ens expliquin realment al que ens exposem aquí al centre” ja que no els han explicar res de res i “veiem agents amb mascaretes i d’altres sense, alguns agents amb guants i d’altres sense. Hi ha rumors de que hi ha agents infectats i d’altres en quarantena. I diem bé, rumors, perquè ningú no ens diu res”.

Sobre la situació penitenciària i la petició de llibertat encara que sigui provisional, l’Altaveu ha enviat correus electrònics a la Batllia, el Tribunal de Corts, el Tribunal Superior i el Consell Superior de la Justícia per saber el parer d’algun d’aquests organismes i cap d’ells no ha tingut a bé ni tan sols a respondre.

Comentaris (2)

Trending