Preocupació per l’alcohol, sí; prohibició és una altra cosa

El Govern assegura que conjuntament amb els comuns s’han d’estudiar mesures perquè es faci un consum responsable durant les festes majors 

Vigilància policial a la festa major laurediana.
Vigilància policial a la festa major laurediana.
Alcohol sí, alcohol no. El Govern està preocupat perquè “alguns dels perills” que els darrers temps s’estan donant a les festes majors de les diverses parròquies i quarts o viles del país “estan lligats al consum d’alcohol”. Ara, de preocupar-se a prohibir hi va un pas. D’aquesta manera, el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha deixat en entredit el parer mostrat pel titular d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, que la setmana passada es mostrava partidari de prohibir la venda d’alcohol durant les activitats festives.

Jover va mirar de salvar els mobles a Rossell dient que el que el responsable d’Interior pretenia mostrar era la preocupació per un consum abusiu d’alcohol. I que aquesta preocupació és compartida per tot l’executiu. De fet, el portaveu governamental ha assegurat que “hem d’estudiar les mesures oportunes” per tal que el consum d’alcohol es faci d’una manera responsable, mesures en què també haurien de participar els comuns. El titular de Finances no va ni tan sols voler qüestionar la recentment entrada en vigor Llei de seguretat pública, a la qual, va venir a dir, se li ha de donar un temps de rodatge.

El que cap membre del Govern no diu ara per ara de forma oberta que el que cal és fer un control més exhaustiu sobre la venda de productes alcohòlics que es fa a menors. De ben segur aquest és un dels problemes: no hi ha inspeccions en aquest sentit i si hi són, no amb prou volum i menys encara eficiència. D’aquesta qüestió ningú no n’ha parlat obertament. I la referència feta la setmana passada per Rossell en relació a la prohibició de vendre alcohol a les festes respon, asseguren fonts properes a l’executiu, a un plantejament personal.

Segons les fonts consultades, el titular d’Interior està molt sensibilitzat amb la qüestió del consum i ell personalment considera que s’ha de ser molt més estricte. Alhora, també, i ja com a dirigent governamental, la polèmica que ha afectat la policia en el marc de la festa major de Sant Julià l’hauria fet encrespar encara més i d’aquí que arremetés durament contra la venda d’alcohol, unes paraules que Jover s’ha encarregat de contradir o, almenys, de suavitzar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending