Preocupació pel deteriorament de l’estat de salut del secretari general de la FAF

Empresonat des de principi de maig, Tomàs Gea va estar la setmana passada més de sis hores a l’UCI de l’hospital producte de l’agreujament d’una cardiopatia crònica que pateix

-
-
L’estat de salut del secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomàs Gea, preocupa. I preocupa de valent fins i tot als responsables de la presó. El seu aspecte reflecteix clarament el deteriorament físic que pateix lligat a la seva fràgil salut degut a una cardiopatia crònica que pateix. La setmana passada va haver d’estar ingressat sis hores a l’UCI de l’hospital producte d’un agreujament sever dels problemes de cor que té. Hauria remuntat i torna a estar ingressat al centre penitenciari, on està reclòs des de principi de maig.

Quan de forma urgent a Gea se’l va traslladar a l’hospital, feia pocs dies que se li havia fet un reconeixement forense a petició de la batlle que instrueix el ‘cas Cautxú’, origen de l’empresonament del dirigent federatiu futbolístic. La seva defensa ha demanat en més d’una ocasió el seu alliberament. De fet, el propi Gea va sol·licitar que se’l deixés en llibertat el dia que va declarar a la Batllia per l’esmentada causa. El dirigent futbolístic va demanar que si no se’l podia deixar en llibertat provisional total, com a mínim que se l’enviés a casa sota arrest domiciliari i, per tant, amb control monitoritzat. 

De moment, els informes mèdics que s’han fet no han posat de relleu que la seva vida perilla degut a l’aliança entre la dolença que pateix i el seu ingrés penitenciari. Després de l’estada a l’UCI, s’ha produït, segons fonts coneixedores de la situació del reclús, una millora que encara que no notable, sí li permet fer vida penitenciària amb relativa normalitat. Fonts properes al cas han assegurat que és probable que davant d’una nova recaiguda un metge aconselli la seva sortida de la presó. De moment, però, tot és una incògnita deteriorament de salut al marge.

L’afectació que li està causant la seva situació, també emocional, és molt gran, segons fonts penitenciàries. El comportament de Gea, però, està sent molt bo, d’acord amb una formació acadèmica més que notable, segons que han recordat les fonts. El secretari general de la FAF és llicenciat en Dret i té diverses formacions en relació amb administració empresarial i direcció d’entitats esportives. Aparentment, millor està vivint la situació de reclusió l’altre empresonat per la mateixa causa.

El tresorer de la FAF, José García, que va entrar a la presó unes tres setmanes després que ho fes Gea degut al fet que estava fora del país, mostra un altre caràcter, molt més obert, molt més fanfarró, per dir-ho d’alguna manera i benentès. García, que com Gea manté la seva plena innocència, mira, això sí, de ser un puntal, un suport dins de la Comella del secretari general federatiu.

Comentaris (3)

Trending