Xavier Mujal afirma que Govern ha desestimat el seu cessament: “jo continuo al càrrec”

El director d’RTVA considera que la petició feta des del PS s’emmarca en un context “on els partits ja van campanya” i en “l’espectre” d’una “política” que “jo no en faig”

Mujal entrant amb Jordi Gallardo en la sala de premsa de Govern abans d'un acte amb mitjans.
Mujal entrant amb Jordi Gallardo en la sala de premsa de Govern abans d'un acte amb mitjans. SFGA/ C.ESTEVE

El Govern ja ha respost a la carta del Partit Socialdemòcrata mitjançant la qual es demanava el cessament de Xavier Mujal com a director de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA). I aquesta ha estat negativa. Ho ha explicat el mateix màxim responsable de l’ens, tot posant en relleu que continua en el càrrec. A la vegada, sense voler anar molt lluny en els seus comentaris, s’ha limitat a apuntat que la reclamació del PS l’entén dins “l’espectre polític” i, també, en un moment en què falten pocs mesos per a les eleccions.

Fa uns dies, des de la principal formació de l’oposició es va trametre una carta a Xavier Espot amb la qual es reclamava la destitució de Mujal al capdavant de l’ens. La petició es justificava perquè entenien que tant RNA com ATV “menystenien” el partit i perquè consideraven que existia “un biaix comunicatiu”.

En tot cas, en l’escrit els socialdemòcrates defensaven “la professionalitat del personal”, i atribuïen la situació a “ingerències polítiques en la informació i la comunicació”. Focalitzaven, clarament, la responsabilitat sobre el director.

El director general d'RTVA, Xavier Mujal, en la presentació d'un dels projectes que ha fet enutjar el PS.

Relacionat

El PS demana la destitució del director general de la ràdio i la televisió públiques

Ha estat el mateix responsable de l’ens públic, preguntat per Altaveu, qui ha revelat que la resposta a la petició ha estat negativa. “Jo continuo com a director”, ha remarcat. El que no ha volgut apuntar són els arguments esgrimits per Espot per denegar la demanda feta des de la formació socialdemòcrata.

Una petició que, a l’entendre de Mujal, que no ha volgut estendre’s en excés sobre la qüestió que “cal delimitar dins l’espectre de la política”. I, d’aquesta, ha afirmat, “jo no en faig”. En la seva opinió, l’acció del PS s’ha d’emmarcar en un context en el qual “els partits ja estan en campanya”.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending