La ‘vella guàrdia’ política ‘crida a l’ordre’ Espot i la seva idea de pactes electorals

El col·lectiu Virtus Unita amb dirigents com Albert Pintat o Ladislau Baró d’afegit han mantingut diverses trobades les darreres setmanes per avaluar una situació que consideren fora de lloc i han traslladat el seu malestar al cap de Govern i alhora president demòcrata

Jordi Mas i Albert Pintat en l'homenatge al Consell al segon.
Jordi Mas i Albert Pintat en l'homenatge al Consell al segon. CONSELL GENERAL

El sector polític aparentment més conservador en l’espectre polític andorrà però que, alhora, sempre que cal passar la plata acaba aliant-se amb Demòcrates, considera que el cap de Govern i alhora president taronja, Xavier Espot, i el seu entorn més immediat està protagonitzant una disbauxa desenfrenada tant a nivell de pactes electorals com d’algunes decisions socioeconòmiques que no agraden ni poc ni gens. Fins al punt que una petita delegació d’aquest sector que té com a reflex el moviment Virtus Unita han traslladat el seu malestar a Espot.

Les darreres setmanes, just abans de final d’any, es van mantenir algunes trobades entre diversos components d’aquest moviment que al seu dia va tenir com a principals exponents públics l’excònsol i exconseller ordinenc Josep Duró; l’actual ministre de Salut, Albert Font; i l’exconseller a l’oposició al comú d’Andorra la Vella Josep Antoni López Alcántara, ara retirat de la primera línia política. Dels tres esmentats, Duró seria un dels capitostos de les reunions hagudes. Els altres dos no hi haurien pres part.

Josep Duró i Albert Pintat haurien mantingut una reunió formal amb Xavier Espot per tal que, en nom del col·lectiu, del grup polític, del moviment o del ‘lobby’ o com se li vulgui dir, sabés que estaven en desacord amb la manera de fer i d’adoptar decisions dels demòcrates

En canvi, sí que haurien pres part en una trobada en un hotel de les Valls del Nord Jordi Mas i Antoni Garallà, tots dos excònsols i que, en certa manera, ja tenien vincles amb l’esmentat moviment. La ‘vella guàrdia’ política s’hauria ampliat una mica més quant a noms i espectre amb la incorporació en l’esmentada reunió de l’excap de Govern i ex-ministre d’Afers Exteriors Albert Pintat, acompanyats dels ex-consellers generals Joan Albert Farré i Clara Pintat. Segons les fonts consultades, en la trobada també hi haurien pres part, de manera encara més sorprenent, l’excònsol lauredià en dues etapes Josep Miquel Vila i l’ex-ministre i expresident del grup parlamentari demòcrata Ladislau Baró.

Tots plegats, com també l’exconseller general i actual ambaixador no resident Enric Tarrado, haurien anat expressant el seu desacord amb moltes de les decisions adoptades els darrers temps per part del Govern i, també, s’haurien mostrat en desacord amb el que consideren, a nivell general, desenfrenades a l’hora d’afrontar determinades situacions socioeconòmiques i les aliances electorals respecte dels propers comicis generals. En aquest sentit, la ‘vella guàrdia’ política hauria deixat clar a Espot que no tot s’hi val.

I no és que el missatge sigui metafòric. No, no. Josep Duró i Albert Pintat haurien mantingut una reunió formal amb Xavier Espot per tal que, en nom del col·lectiu, del grup polític, del moviment o del ‘lobby’ o com se li vulgui dir, sabés que estaven en desacord amb la manera de fer i d’adoptar decisions dels demòcrates. I d’advertir-lo que si no posa ordre, no només no tindrà suport ni explícit ni implícit sinó que, a més a més, podrien articular algun tipus d’alternativa política. Certament, no és la primera vegada que l’esmentat entorn actua de la mateixa manera per tal d’obtenir alguna cadira.

Comentaris (17)

Trending