Vela demana pels tipus de càncers detectats al país i el registre de la malaltia

La consellera socialdemòcrata vol dades referent als últims tres anys i els centres on es tracten els pacients del Principat

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela.
La consellera socialdemòcrata Susanna Vela.

El partit Socialdemòcrata ha entrat, avui, una pregunta a sindicatura sobre salut. En concret, es demana saber el nombre de  càncers detectats al país, la tipologia d’aquests, així com la situació actual en què es troba el registre de la malaltia.

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata (PS), Susanna Vela, ha entrat una bateria de preguntes sobre el càncer que l’executiu haurà de respondre de forma escrita. En concret, Vela demana saber el nombre de càncers detectats al país el 2020,2021 i el 2022 amb dades del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), així com desglossat per franja d’edat.

A més, la consellera vol informació sobre els centres sanitaris on els pacients del Principat realitzen els tractaments de radioteràpia, atenent les dades de la CASS, i el punt en què es troba l’elaboració del registre de càncer amb tots els casos diagnosticats entre la població i el calendari previst perquè aquest sigui publicat.

Etiquetes

Comentaris

Trending