El tribut sobre la inversió estrangera immobiliària anirà del 3% al 10%

El tribut serà gradual i la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol ja ha exposat les línies mestres al Col·legi de Notaris

Habitatge de luxe.
Habitatge de luxe.

Frenar la inversió estrangera especulativa en immobles. Aquest és un dels principals objectius que s’ha marcat Govern en aquesta legislatura. Primer amb la moratòria per frenar les noves autoritzacions i ara amb l’impost que gravarà les transaccions. Tot i que el projecte de llei encara no està tancat, fonts consultades assenyales que hi haurà un esgraonat que aniria des del 3% al 10%. L’objectiu és que el Consell de Ministres aprovi el text la setmana vinent i s’entri al Consell General.

Marsol ja fa dies que treballa en el projecte de llei per tal de frenar la inversió estrangera en immobles per aturar l’especulació. De moment, el cop s’ha intentat aturar amb la moratòria aprovada a principis de setembre que frena qualsevol operació de compravenda, exceptuant les que s’havia donat una paga i senyal abans del 5 de setembre. L’objectiu era guanyar temps per enllestir un projecte de llei que creés un gravamen impositiu, que serà progressiu.

La titular ja ho ha comentat amb el grup parlamentari demòcrata i aquest dilluns ha mantingut una trobada amb el Col·legi de Notaris per exposar-los les línies mestres de l’impost. Fonts consultades per l’Altaveu han explicat que serà gradual i que taxaria les operacions des d’un 3% fins a un 10%. Les mateixes fonts indiquen que la part més baixa de l’impost podria ser inferior o superior al percentatge inicial. Evidentment, no es pagarà el mateix si es compra un pis o si se’n compren dos, o depenent de la unitat immobiliària que s’adquiereixi.

L’objectiu de Marsol és tenir el text tancat la setmana vinent i poder-lo entrar al Consell General. Serà una taxa finalista destinada a finançar promocions d’habitatge de lloguer i aconseguir un creixement més ordenat. Precisament, taxar l’especulació és una de les mesures que el president de l’Institut Nacional de l’Habitatge, Josep Maria Pla, havia posat sobre la taula durant la seva compareixença al Consell General per tal d’intentar solucionar la problemàtica de l’habitatge.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending