La sorpresa per l’absència de Terceravia deixa pas a la pugna per fer-se amb la seva borsa de vots

La força d'Unió Laurediana és molt important a Sant Julià on a les darreres eleccions va superar els 1.000 sufragis, un capital important en una parròquia amb 4.000 electors

Comentaris

Josep Pintat, president de Terceravia.
Josep Pintat, president de Terceravia. CONSELL GENERAL

La renúncia de Terceravia-Unió Laurediana a presentar-se a les eleccions generals del 2 d'abril ha provocat una sorpresa majúscula que ha deixat pas a la incògnita sobre el destí dels seus vots. A Sant Julià de Lòria, a les dues darreres eleccions comunals va passar dels 1.000 vots mentre que a la llista nacional en va fer 1.853. Cal tenir en compte que el cens de Sant Julià és de 4.000 electors.

L'absència de Terceravia-Unió Laurediana a Sant Julià de Lòria capgira totalment l'escenari electoral de la parròquia amb la incògnita d'on aniran a parar els seus vots, si van a algun lloc i no es converteixin en blancs o en abstenció. Per proximitat ideològica, els grans beneficiats han de ser Demòcrates + Liberals i després Concòrdia. La primera formació compta amb Eva París, exconsellera de Socials del comú amb el mandat d'Unió Laurediana encapçalat per Montserrat Gil i Manel Torrentallé. A la llista nacional hi figura Mireia Martí, exmilitant, excandidata i excomponent del comitè parroquia d'UL.

Concòrdia també pot rascar vots del partit de Josep Pintat. Desperta Laurèdia, amb tres consellers al comú lauredià, és l'embrió del partit i compta amb cognoms que encara tenen molt pes a la parròquia i amb altres amb una notable presència (i influència) en llocs com Aixirivall. Aquesta pugna per aconseguir els vots de Tercervia, més important al nivell parroquial que al nacional perquè per Demòcrates és el poble clau per aconseguir una eventual majoria absoluta, no amaga que el mes de desembre hi ha eleccions comunals.

El comú, tret dels quatre anys de Laurèdia en Comú, ha estat patrimoni d'Unió Laurediana i ara s'obre un ventall de possibilitats. Una d'elles és que UL centri ara tots els esforços en les comunals o que les altres formacions vegin més factible conquerir el comú, que és el gran objectiu de Demòcrates i de Desperta Laurèdia. El conseller comunal, Cerni Cairat ha dit aquest dilluns que estava molt sorprès per la renúncia de Terceravia mentre que el cap de Govern, Xavier Espot ha indicat que la decisió del partit de Josep Pintat no té res a veure amb probables acords postelectorals.

 

Comentaris (7)

Trending