Una societat creada a Andorra fa saltar Garcia Albiol de l’alcaldia de Badalona

L’ex-màxim responsable del PP a Catalunya apareix als ‘Papers de Pandora’ en ser una de les persones que va usar la consultora d’Andbank Afsi per crear estructures societàries amb les quals evitar el fisc espanyol

Comentaris

Xavier Garcia Albiol excusant-se.
Xavier Garcia Albiol excusant-se. ARXIU

La societat que la consultora Afsi, lligada a Andbank, va crear per a Xavier Garcia Albiol i altres persones perquè pogués operar financerament via Belice li suposarà al polític espanyol perdre l’alcalde de Badalona. Tots els partits de l’oposició de l’Ajuntament d’una de les ciutats catalanes més grans han signat entre aquest dijous i aquest divendres la moció de censura que l’apartarà del càrrec els propers dies, probablement el 8 de novembre.

L’ex-màxim responsable el Partit Popular (PP) a Catalunya és un dels molts polítics espanyols que apareixen als ‘Papers de Pandora’ per haver creat estructures financeres, societàries, per evitar el fisc espanyol, per fer evasió fiscal, usant, essencialment, la consultora andorrana Afsi, vinculada estretament a Andbank. Concretament, Afsi va obrir per a Garcia Albiol i altres persones, entre les quals un altre regidor de l’Ajuntament badaloní, una societat a Belice.

L’oposició integrada pel PSC, Guanyem Badalona, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts considera molt poc honorable i del tot refusable que Garcia Albiol busqués mecanismes per evitar haver de fer front a les seves obligacions fiscals. El polític tindria poders de la societat Luverne International Inc. per fer diverses tipologies d’operacions. Afsi i Andbank haurien participat en la confecció de múltiples estructures opaques per a empresaris i polítics espanyols.

Comentaris (3)

Trending