Set hores de vetlla a Toni Martí i funeral d’Estat oficiat per Vives a Sant Pere Màrtir

La família de l’ex cap de Govern rebrà el dol al tanatori nacional d’Escaldes-Engordany -de quatre a vuit aquesta tarda i de deu a una del matí el dimecres- per celebrar posteriorment l’acte de comiat, que s’espera multitudinari, a l’església de la seva parròquia

Comentaris

La bandera a mig pal a la seu de la CASS.
La bandera a mig pal a la seu de la CASS. M.P.

La vetlla de Toni Martí, mort sobtadament aquest dilluns als 60 anys per culpa d’un atac de cor fulminant, s’iniciarà aquest dimarts a la tarda, a partir de les quatre i s’allargarà fins demà al migdia. Seran quatre hores avui (de quatre a vuit) i tres més demà al matí (de deu del matí a la una de la tarda). El funeral tindrà lloc a les quatre de la tarda a Sant Pere Màrtir. Serà “d’Estat” i oficial pel mateix Copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives.

Andorra s’ha aixecat aquest matí encara amb la commoció que va provocar la defunció de qui fou cap de Govern entre el 2011 i el 2019. I ja complint el primer dels dos dies de dol oficial que s’han decretat en record de la seva figura. Així, les banderes de tots els edificis oficials onegen a mig pal i tots els actes previstos han quedat suspesos.

Pel que fa a la vetlla oficial de Martí, s’iniciarà aquesta mateixa tarda. De quatre a vuit del vespre, la família rebrà el dol a les dependències del tanatori nacional a Escaldes-Engordany. Demà al matí, tres hores més: de deu a una de la tarda.

L’acte més multitudinari s’espera que sigui el funeral. Serà a l’església de Sant Pere Màrtir, a Escaldes, a partir de les quatre de la tarda i Xavier Espot ja ha avançat que serà “d’Estat”. Així, serà oficial pel Copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives i s’espera una notable presència d’autoritats, entre les quals el representant personal del Copríncep francès, Patrick Strzoda. Tot fa pensar que el temple es quedarà petit per acomiadar qui fou conseller general, cònsol i cap de Govern.

Justament, serà el primer acte que es farà seguint el que es va estipular en la Llei de protocol i cerimonial, aprovada l’any passat. Així, el text estableix que, llevat d’opinió contrària de la família del difunt, hi ha tota una sèrie de punts marcats al llarg de la celebració. Per exemple, dos agents de policia hauran de rebre el fèretre a la porta de l’església i aquest serà acompanyat en tot moment per membres del cos, que seran els encarregats d’entrar-lo a l’espatlla a l’interior del temple. El taüt estarà cobert per una bandera d’Andorra, que també haurà d’estar present a la vetlla i a l’interior de Sant Pere Màrtir, amb un crespó negre.

LLIBRE DE CONDOLENCES A ESCALDES

Per altra banda, el comú d’Escaldes-Engordany també ha volgut habilitar un llibre de condolences perquè les persones que vulguin puguin recordar la figura de Martí. Es podrà signar tant aquest dimarts com dimecres, entre les onze del matí i les sis de la tarda.

Comentaris (2)

Trending