Sense candidat(a) ‘taronja’ clar(a) per a Andorra la Vella

Marsol ha deixat clar per activa i per passiva que no pensa liderar la candidatura territorial i a Vilarrubla tampoc no li fa cap gràcia haver-ho de fer

Conxita Marsol i Ester Vilarrubla al Centre de Congressos com a cònsol i ministra.
Conxita Marsol i Ester Vilarrubla al Centre de Congressos com a cònsol i ministra. ARXIU

Si les llistes electorals s’haguessin hagut de tancar aquesta nit, Demòcrates hauria tingut dificultats per fer una candidatura territorial a Andorra la Vella ‘potent’ com pretenen que sigui per combatre l’aliança socialdemòcrata. L’actual cònsol major, Conxita Marsol, ha assegurat per activa i per passiva que no pensa deixar el comú per anar a la parroquial i que, en tot cas, hauria de tenir un paper destacat a la nacional. L’alternativa més plausible, la de la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, tampoc reeixiria ara mateix.

L’embat socialdemòcrata ha caigut com una galleda d’aigua glaçada sobre els interessos taronges. Marsol, que tampoc no ha acabat de confirmar que serà la número 2 de Xavier Espot, no concorrerà a les properes generals per la territorial. I ara mateix Vilarrubla també hauria deixat dit que no li fa cap gràcia haver d’afrontar el repte d’intentar aconseguir els dos escons de la capital per la circumscripció territorial, més encara quan el candidat liberal que es pretenia -i que es creu que podria compensar en part la pèrdua del suport ‘bartumeuïsta’-, Jordi Cerqueda, també hauria declinat.

Els demòcrates d’Andorra la Vella van fent travesses. Sens dubte, no és el mateix sortir a l’arena com a cavall guanyador que haver-ho de fer com a ‘outsider’. El comitè parroquial demòcrata s’ha citat per dilluns que ve per mirar de desfullar la margarida. Es preveu un cap de setmana mogut. De fet, els demòcrates tenen una jornada de treball programàtic. Però ja està vist que això és el de menys. Per sort o per desgràcia, el que compten són els noms. I el ball està servit.

MÉS DECLINACIONS

Una mica més al sud d’Andorra la Vella també s’ha produït una altra declinació. Josep Pintat havia ofert a Josep Majoral l’opció d’encapçalar la llista nacional de Terceravia. El cònsol lauredià ja hauria donat resposta al líder de la formació derivada d’Unió Laurediana: “no”. Majoral té clar, ara per ara, que la seva feina política està ara al comú i que, en tot cas, el seu repte se li plantejarà al desembre, optar a la reelecció.

Que sí que té números de ser candidat, i en aquest cas per liderar una llista encara que territorial, és l’encara conseller general Oliver Alís. Alís, justament, va rellevar Majoral a l’hemicicle quan l’ara cònsol va renunciar per acudir als comicis comunals del 2019. Oliver Alís té números per liderar Unió Laurediana-Terceravia a la territorial de Sant Julià. Tancat tancat, no hi ha res.

Comentaris (12)

Trending