SDP qualifica de confusa l'acció del Govern després de la pandèmia

El seu president, Jaume Bartumeu diu que adopta posicions que no s'ajusten a un mandat constitucional

Comentaris

Zoppetti i Bartumeu durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Zoppetti i Bartumeu durant la roda de premsa d'aquest dimarts. SDP

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu s'ha mostrat "indignat" pel silenci del Govern després que Turquia anunciés la voluntat de finançar l'aeroport que es vol construir a Grau-Roig. Al mateix temps, ha expressat la seva sorpresa perquè el cap de Govern  i l’exnotari Josep Estañol signessin un conveni pel qual s’acorda la cessió de manera gratuïta dels instruments notarials "quan són de cessió obligatòria". Ha assenyalat que després de la pandèmia l'acció de Govern "és un desori".

Bartumeu ha explicat que "Andorra no pot estar d'esquena a Europa en aquests moments" destacant que "el Govern adopta posicions que no corresponen al mandat constitucional". Pel president del partiit, "estem governats per persones convençudes que formen part de l’elit del país, amb un sentiment de superioritat que els fa pensar que Andorra té un paper a jugar en l’escena internacional. L’última demostració l’hem tingut amb les relacions amb Turquia i amb la visita del seu ambaixador i l'interès mostrat en l'aeroport de Grau-Roig".

El diplomàtic va escenificar l’entrega al Govern de 15.000 mascaretes sanitàries "que el Govern va fer bé d’agrair" però Bartumeu ha recordat que, en el conflicte de Líbia, Turquia i França estan en bàndols oposats. "És preocupant que el govern tingui opinions contraposades amb les d'un dels dos caps d'Estat, tret que volguem renunciar al Coprincipat", ha dit per demanar que "algú aporti una mica de seny. No podem anar pel món amb inconsciència i irresponsabilitat".

La membre de la comissió de política nacional del partit, Elisabet Zoppetti s'ha referit per la seva banda, a la branca de jubilació de la CASS i al fet que l'any vinent tindrà dèficit. Ha recordat que el seu actual gestor, l'exministre Jordi Cinca "va ocupar el càrrec durant vuit anys i va ser incapaç d'aportar cap solució" i que en la seva compareixença a la comissió legislativa de Sanitat "només va aportar alarmisme i angoixa". També considera que "sembla que Cinca vulgui promoure els fons privats de pensions".

 

Comentaris (1)

Trending