Rico, Cerqueda, Pintos, Villagrasa i Martí encapçalen l’única candidatura per liderar els liberals

En el congrés de dimarts que ha de beneir la nova executiva es preveu que hi haurà força debat al tomb de si la formació s’ha d’acabar sumant al pacte d’Estat sobre la Unió Europea

Una imatge del congrés liberal del mes de maig.
Una imatge del congrés liberal del mes de maig. Toni Solanelles

L’executiva en funcions de Liberals ha validat una única candidatura en vista al congrés que se celebrarà dimarts vinent. La llista que amb tota probabilitat esdevindrà la nova direcció de la formació fins ara presidida per Jordi Gallardo l’encapçalen Cristina Rico, Jordi Cerqueda, Víctor Pintos, Àlex Villagrasa i Mireia Martí. Més enllà de beneir l’executiva entrant, el congrés ha de servir també per establir la posició del partit en relació amb el pacte d’Estat sobre la Unió Europea (UE).

Si no hi ha incidències, que no s’esperen, i una vegada aquest dijous a la nit l’executiva sortint va validar l’única candidatura que s’ha presentat, Rico serà la presidenta de Liberals. Cerqueda i Pintos seran vicepresident primer i segon. Àlex Villagrasa assumirà la secretaria general i Mireia Martí serà la secretària d’organització. La candidatura la completen dos dels integrants de la direcció ara en funcions. Gerard Estrella serà secretari de relacions internacionals i Eric Bartolomé continuarà com a tresorer.

Cristina Rico (dreta) conversant amb la secretària general liberal en funcions, Maribel Lafoz, al terme del congrés del maig.

Relacionat

Rico-Cerqueda-Pintos o el triumvirat que es perfila com a encarregats de l’impuls liberal

Justament, Bartolomé exerceix de portaveu de la formació fins que no s’esculli formalment la nova executiva. L’actual tresorer en funcions de Liberals ha explicat que l’executiva l’haurà d’acabar de completar, si els afiliats no hi diuen el contrari, un representant designat pel conjunt de comitès parroquials, un delegat de la secció jove, i un responsable de polítiques d’igualtat que l’haurà de nomenar, una vegada validada, la nova executiva.

El congrés de dimarts servirà per validar l’única candidatura i, també, per escoltar el discurs de comiat de Gallardo. I, presumiblement també, perquè Rico traci els objectius de la nova direcció. Però un dels punts que s’espera amb més neguit és el debat intern sobre el posicionament de Liberals en relació amb el pacte d’Estat sobre la UE. Bartolomé ha explicat que ni l’executiva en funcions ni la candidatura presentada han posat sobra la taula cap posicionament concret.

Certament, Pintos, com a conseller general de la formació, va rubricar el text definitiu consolidat en relació amb el pacte d’Estat. S’espera, però, que durant el congrés es debati la qüestió i “hi hagi un torn de preguntes i respostes” alhora que tots els que han participat prèviament del treball exposaran els “pros i contres” que hi ha en relació al que s’ha estat tractant. A partir d’aquí, el suport al pacte d’Estat es posarà a votació i la nova executiva “prendrà la direcció” que hagi establert la militància.

Comentaris (5)

Trending