Rico-Cerqueda-Pintos o el triumvirat que es perfila com a encarregats de l’impuls liberal

La candidatura que ha d’agafar les regnes de la formació a partir de la setmana que ve s’està acabant de perfilar tot i que com ja va passar al maig, hi ha alguns dubtes

Cristina Rico (dreta) conversant amb la secretària general liberal en funcions, Maribel Lafoz, al terme del congrés del maig.
Cristina Rico (dreta) conversant amb la secretària general liberal en funcions, Maribel Lafoz, al terme del congrés del maig. Toni Solanelles

Cristina Rico, Jordi Cerqueda i Víctor Pintos podrien ser els encarregats de liderar la nova etapa liberal. Com a mínim, segons fonts del partit, “s’està treballant en aquesta línia”. Encara que “no hi ha res de confirmat ni menys encara de validat”. Teòricament, aquest divendres -o a tot estirar durant el cap de setmana- s’haurien de presentar les eventuals candidatures per a renovar l’executiva, ara en funcions, durant el congrés que es farà dimarts que ve.

No es descarta, però, que tot plegat no prengui forma fins a darrera hora, atès que com va passar al maig, hi continua havent molts dubtes. La força que realment pugui tenir el partit o el passat financer que a priori no implica l’executiva que surt però que manté obert una investigació judicial són alguns dels serrells que hi ha en l’aire. Però això encara no hi ha res de segur per molt que l’entorn del partit confia que com a mínim -i segurament com a màxim- hi hagi un partit nucli de persones disposades a tirar endavant.

Una imatge del congrés liberal del mes de maig.

Relacionat

Liberals celebrarà el 5 de setembre el congrés per a la renovació de l’executiva

Rico i Cerqueda, que al juny va assumir la presidència del comitè local d’Andorra la Vella, ja havien de fer el pas al maig i al final tot plegat es va estroncar. Pintos és l’únic càrrec institucional del partit sorgit del 2 d’abril. Conseller general no adscrit. Cristina Rico hauria d’assumir la presidència i Cerqueda i Pintos serien els vicepresidents de Liberals. La primera és molt clarament crítica amb els postulats demòcrates, amb la manera de fer actual de la formació, tot i que en passats comicis va formar part de candidatures taronges.

Els liberals no només han de triar executiva nova, que evidentment és el més decisiu, sinó que també hauran de decidir si s’acaben sumant al pacte d’Estat sobre la Unió Europea. Com a representant de la formació que va acudir a les darreres reunions, Pintos va rubricar el text estabilitzat sobre el pacte. Però cal fer ara un pas més i hi ha veu discordants en el sí de la formació, tot i que cada vegada és més petita, hi ha menys afiliats.

Comentaris (8)

Trending