Liberals celebrarà el 5 de setembre el congrés per a la renovació de l’executiva

La direcció en funcions espera que les gestions i els contactes que s’han estat fent durant l’estiu donin els seus fruits i com a mínim el dia 1, com a data límit, hi hagi almenys una candidatura

Una imatge del congrés liberal del mes de maig.
Una imatge del congrés liberal del mes de maig. Toni Solanelles

Liberals celebrarà el 5 de setembre el congrés que hauria de permetre, ara sí, renovar l’executiva que va quedar en l’aire i en funcions el mes de maig, quan després dels resultats electorals Jordi Gallardo, Maribel Lafoz i altres directius de la formació pretenien fer un pas al costat i no ho van poder materialitzar perquè no hi va haver cap alternativa plausible. Ara, La direcció en funcions espera que les gestions i els contactes que s’han estat fent durant l’estiu donin els seus fruits i com a mínim el dia 1, com a data límit, hi hagi almenys una candidatura.

El congrés se celebrarà a la sala Ària del Centre de Congressos d’Andorra la Vella a partir de 2/4 de 9 del vespre. Si només hi hagués una candidatura, que hores d’ara és el que es preveu, es faria la ratificació de la mateixa després de les intervencions de la secretària general (Lafoz) i del discurs de valoració de l’estat del partit i de comiat del president sortint (Gallardo). Si es compleix el full de ruta ara previst, després de sengles intervencions es faria la presentació de la candidatura que hi hagi sobre la taula.

Tram final del congrés liberal, amb 25 assistents.

Relacionat

Liberals es dona ara de marge fins al setembre per poder-se ressituar i que “el partit continuï”

Les fonts consultades han assegurat que tal i com va quedar “el compromís” adquirit en el darrer congrés, celebrat al maig, es va donar l’estiu de marge per mirar que acabés quallant alguna de les propostes que s’estaven coent entre el 2 d’abril i el darrer congrés celebrat fins ara i que no va acabar de reeixir. Una vegada validada la nova executiva -aquesta és la previsió com a mínim- s’obrirà un debat sobre la conveniència o no que Liberals s’adhereixi al pacte d’Estat sobre les negociacions per l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE).

El conseller general no adscrit representant de Liberals Víctor Pintos ha participat en les dues reunions que s’han celebrat després dels comicis del 2 d’abril i va rubricar el text consolidat de pacte d’Estat. En principi, l’esquelet del pacte d’Estat es veia bé encara que hi havia aspectes que a parer dels liberals s’hauria pogut afinar. A part, Pintos esperava ja a títol personal que Concòrdia s’acabés afegint al pacte. Sia com vulgui, el congrés del 5 de setembre ha de servir per ratificar l’adhesió liberal al pacte d’Estat. La ‘cimera’ de Liberals hauria de clausurar-se amb unes paraules per part de qui agafi les regnes del partit. Hores d’ara, l’escenari que no hi hagi cap candidatura que assumeixi la direcció del partit no es contempla.

Comentaris (3)

Trending