El PS proposa una comissió de reconstrucció postCovid que aplegui “el conjunt de la societat”

La formació considera que a l’òrgan no només hi participarien els grups polítics del Consell General sinó també Govern, comuns i agents econòmics i socials

Alís i López, durant la roda de premsa.
Alís i López, durant la roda de premsa. G. P.

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol crear una comissió especial per a la reconstrucció i l’impuls econòmic i social. L’objectiu de l’òrgan, que aplegaria representants dels partits polítics, administracions i agents de la societat civil seria debatre i elaborar un document amb propostes de futur que ajudin Andorra a superar la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Des de la formació es defensa que “ara és el moment del diàleg i consens” entre totes les parts.

Així ho ha proposat la formació socialdemòcrata amb una carta enviada a la síndica general, els altres grups parlamentaris i al cap de Govern. “Estem en un moment de dificultats econòmiques i socials on cal responsabilitat i diàleg entre partits però també amb agents de la societat civil per dibuixar el futur del país”, ha indicat el primer secretari del PS, Gerard Alís.

La comissió de reconstrucció i d’impuls econòmic es crearia al Consell General, però “amb la voluntat d’aglutinar el conjunt de la societat”, segons ha explicat el president del grup parlamentari, Pere López. Així, es vol que hi participin tant el Govern com els comuns així com agents econòmics i socials. Des del PS es considera que els treballs haurien de ser intensos, amb un calendari d’uns tres mesos i amb unes dues reunions per setmana.

Es vol crear un “espai de diàleg i debat” per consensuar propostes que permetin impulsar el país després de la crisi sanitària

La comissió abordaria possibles mesures a prendre en diferents àmbits, tots ells destinats a donar un impuls al país després de la pandèmia del coronavirus. Entre ells, ha desgranat López, la diversificació econòmica, la revisió del model turístic i comercial, el reforçament del sistema sanitari, la modernització de l’administració o la transició ecològica.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha indicat que “llancem la proposta amb la voluntat d’assolir un consens per a la seva creació”. En aquest sentit, ha recordat que, ara, els altres grups poden fer esmenes al document i “millorar-lo”. També ha argumentat que la comissió és perfectament “compatible” amb la revisió del full de ruta que preparen els grups de la majoria i Govern. De fet, ha manifestat Alís, “aquest treball és més immediat amb efectes al pressupost d’enguany i la comissió seria a mitjà o llarg termini”.

Per al PS, acceptar la proposta seria “donar el missatge a la ciutadania que es treballa en millores i reformes per tirar endavant el país”. A banda, entenen que cal tenir aquest “espai de debat i diàleg” per poder recollir les idees que molta gent vol aportar. “Tenim la sensació que moltes persones tenen ganes de dir coses i ser escoltades”. Per això, “volem tenir aquest punt de trobada”.

Comentaris (8)

Trending