El PS insisteix que “és molt gros el que ha passat a l’Oficina Covid”

Pere López torna a exigir responsabilitats a Govern sense assenyalar ningú en concret mentre que Pintat recorda a l’executiu que “a la ciutadania no se la pot agafar de sorpresa” i per això reclama saber els escenaris amb què es treballa

El conseller general socialdemòcrata Pere López en el seu escó aquest migdia.
El conseller general socialdemòcrata Pere López en el seu escó aquest migdia. CONSELL GENERAL

“Les coses s’han fet molt mal fetes.” “Hi ha molta indignació i molta incomprensió i l’evidència que les coses s’han fet molt malament.” “Que no hi hagi recursos i s’hagi volgut estalviar en el lloc que era més clau deixa clar que la nostra denúncia, per molt que fos dura, no era gratuïta. Una errada massa greu.” Són algunes de les consideracions del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, respecte de la situació viscuda a l’Oficina Covid després de la compareixença del seu director, Bruno Bartolomé, davant la comissió legislativa de Sanitat.

López ha celebrat en certa manera que Bartolomé reconegués, considera, una part del fracàs hagut al departament que s’encarrega de fer els seguiments dels contagis de coronavirus. Amb tot, però, creu que el que ha passat és molt més greu i justifica la contundència amb la qual el PS s’hauria expressat les darreres setmanes. Creu el líder socialdemòcrata que ha transmès el sentiment de la ciutadania i no entén com s’ha pogut voler estalviar en un punt estratègic en la lluita contra la pandèmia.

“Hi ha d’haver un responsable d’aquest desgavell i d’haver estalviat en un lloc clau”

“Hi ha d’haver un responsable d’aquest desgavell i d’haver estalviat en allò clau”, ha insistit Pere López. Ha estat la seva resposta quan se li ha demanat explícitament si ara sí que ja demanen la dimissió de Bartolomé, ex-militant del PS i company del propi López en el gabinet governamental 2009-2011 en tan què ministre de Finances i Economia, un, i secretari d’Estat d’Interior, l’altre. López ha tornat a no explicitar res.

López ha explicat que no pot demanar la dimissió obertament de Bartolomé perquè no se sap si el director volia estalviar o si és que no disposava de pressupost perquè el ministeri de Finances li havia tallat l’aixeta o perquè estava seguint directius del cap de Govern (ha dit textualment). En tot cas, “a nosaltres ens sembla inacceptable” que es retallés en recursos a l’Oficina Covid i “hi ha d’haver alguna responsabilitat”.

TERCERAVIA AVISA DE LA COMPLEXITAT QUE VE

També s’ha referit a la compareixença sanitària d’aquest dilluns al Consell General el president de Terceravia, Josep Pintat. Aquesta formació no reclama dimissions. Però sí claredat. “A la gent no se’ls ha d’agafar per sorpresa”, ha afirmat un Pintat que ha demanat que s’acceleri més si cal la vacunació, punxant el dia de Nadal si convé. El màxim responsable de Terceravia ha tornat a reclamar saber amb detall quins són els escenaris amb què treballa Govern. “La població ho ha de saber” sense que això hagi de ser “alarmista”.

51761900265 2469627c50 o
Els tres parlamentaris de Terceravia: Oliver Alís, Josep Pintat i Joan Carles Camp.

Pintat ha insistit, com ja va fer al Consell General aquest dilluns, que “la població ha de saber”. “Hi ha uns certs nivells en què s’han de prendre decisions”. I la pressió a l’UCI és clau. En aquest sentit, el president de la formació lauredianomassanenca ha recordat que “Andorra té la capacitat que té” i ha deixat anar un auguri poc encoratjador però considera que realista: “Crec que el que ens tocarà (amb la variant Òmicron) és molt més complexe; és important que hi hagi vacunes”.

Comentaris (2)

Trending