El PS furga en els serveis jurídics contractats des del 2015 per l’AREB

Quim Miró remarca que per fixar els honoraris els advocats han hagut de tenir accés a informació sensible i denuncia que, en canvi, a ell no se li faciliten els comptes de BPA

Comentaris

Miró, en primer terme, durant una sessió de Consell General.
Miró, en primer terme, durant una sessió de Consell General. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El conseller general Quim Miró, del grup parlamentari socialdemòcrata, vol que l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) reveli quina ha estat la despesa en serveis jurídics des de la seva creació i aclareixi per quins conceptes s’hi han destinat els diners. Aquest es l’objectiu de la demanda d’informació tramitada a Sindicatura, en la qual torna a retreure a l’organisme la seva opacitat.

I és que, remarca, perquè els advocats contractats hagin pogut fer el càlcul dels honoraris se’ls ha hagut de facilitar els saldos dels comptes corrents sotmesos a les diferents demandes judicials. Aquesta informació, recorden “està sotmesa a reserva i secret” i “només poden ser aixecats per una ordre judicial”. Almenys aquest és l’argument emprat per l’AREB per negar a Miró -i al Tribunal de Comptes- els comptes de BPA.

Per això, des del PS tornen a denunciar “el secretisme” que, des de l'AREB, existeix amb la gestió de l’entitat intervinguda, tot i “haver-se gastat quinze milions d'euros públics”. A la vegada, insisteixen en la importància de la transparència entorn un dels casos més preocupants dels darrers anys a Andorra.

Rètol a l'entrada de la seu de l'AREB.

Relacionat

El Tribunal de Comptes es posa les mans al cap amb els serveis jurídics pagats per l’AREB

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending