El PS denuncia “l’abús de la modalitat d’urgència” per a contractes “amb l’excusa de la pandèmia”

El ministre de Salut justifica l’adjudicació de l’APP Salut Andorra per la seva especificitat i per la necessitat de tenir l’eina a mode de passaport Covid el juny alhora que assegura que es van demanar dos pressupostos més

Susanna Vela aquest dijous al Consell General.
Susanna Vela aquest dijous al Consell General. PS

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela ha denunciat aquest dijous “l’ús i abús” que el Govern estaria fent, per a adjudicacions i contractacions, “de la modalitat d’urgència amb l’excusa de la pandèmia”. Vela ha fet aquesta consideració en el marc del debat en relació amb l’adjudicació a l’empresa Universal Doctor de l’APP Salut Andorra, que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha justificat per la necessitat de tenir una eina telemàtica a mode de passaport Covid el mes de juny.

Vela ha qüestionat l’adjudicació pel fet d’haver-se fet sense concurs públic i per haver-se atorgat a la mateixa empresa que prèviament havia estat contractada, també per la via directa i urgent, com a assessora del SAAS en matèria de solucions tecnològiques. A més, la parlamentària socialdemòcrata ha denunciat que inicialment es va contractar l’empresa a raó de 2.000 euros el mes. I poc temps després, la mateixa contractació va passar a ser per 4.500 euros.

Una captura de pantalla de la web d'Universal Doctor.

Relacionat

Estranyesa al PS perquè s’hagi adjudicat l’APP Salut Andorra a l’assessor tecnològic del SAAS

Martínez Benazet ha explicat que que la intervenció general va avalar les contractacions i en el cas concret de l’APP ha recordat que hi ha al darrere una motivació d’especificitat i celeritat, perquè malgrat que la implantació global de l’eina tecnològica té un marge de catorze mesos, amb anterioritat, al juny, hi ha d’haver una primera aplicació disponible i homologable a l’entorn internacional per tal que, incloent especialment dades de caràcter serològic i de vacunació, serveixi com a certificat per a la mobilitat.

Una captura de pantalla de la pàgina web de l'empresa adjudicatària.

Relacionat

L’adjudicació de l’APP Salut Andorra genera rebombori entre empreses tecnològiques

El titular ministerial ha explicat que es van demanar dos pressupostos més que van resultar ser més cars i que no garantien l’entrega de l’APP en els terminis requerits. Alhora, Martínez Benazet ha assegurat que Universal Doctor, com a consultora contractada pel SAAS, mai no ha participat en la redacció de cap plec de bases ni documentació similar. El ministre, que ha destacat que calen “eines adequades amb un temps i velocitat necessàries i la qualitat escaient”, ha explicat també que s’està treballant amb l’Agència de Protecció de Dades per garantir la confidencialitat de la informació que contingui l’APP.

Comentaris

Trending