L’adjudicació de l’APP Salut Andorra genera rebombori entre empreses tecnològiques

El desenvolupament de l’eina que en primer lloc ha de servir com a passaport Covid s’ha contractat per la via directa i sense cap mena de concurs a la mateixa firma que s’havia fitxat per assessorar el SAAS en matèria de solucions digitals

Una captura de pantalla de la pàgina web de l'empresa adjudicatària.
Una captura de pantalla de la pàgina web de l'empresa adjudicatària.

Art i part. I sense cap mena de concurs. Aquest és el principi, la base de la queixa de diferents empreses del sector de les noves tecnologies, que no estan gens d’acord amb el procés d’adjudicació del desenvolupament de l’APP Salut Andorra, l’eina que ha de recollir l’historial de tots els pacients del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i que, d’entrada, servirà, o això es pretén, com a passaport Covid per moure’s lliurement, en principi, per tota la Unió Europea. L’adjudicatari és la mateixa empresa que en primer lloc havia estat designada assessora del SAAS.

Primer va ser el 23 de juliol que, per la via d’emergència, es va adjudicar a la firma Universal Projects and Tools, comercialment coneguda com a Universal Doctor, un contracte d’assessorament en matèria d’eines telemàtiques a raó de 2.000 euros el mes i fins a final d’any, comptant que el contracte, a l’adjudicació, tenia efectes retroactius a 6 de maig. El 17 de desembre es va contractar la mateixa firma per a una tasca d’assessoria “en matèria d’eines telemàtiques, tecnologia i solucions digitals”. En aquest cas, el muntant, impostos a banda, era de 54.000 euros i amb vigència per a tot el 2021.

“No és normal, o almenys no ho hauria de ser i, com a mínim, a priori és poc ètic”, que s’acabi adjudicant el desenvolupament d’un projecte “al consultor que suposadament t’assessora per trobar la millor solució” 

El més sorprenent de tot plegat per part d’un seguit d’empreses dedicades al sector de les aplicacions telemàtiques i les solucions digitals és que fa poques setmanes es va acabar contractant des del SAAS i per la via directa la mateixa empresa, en aquest cas per 90.000 euros, per tal que en un termini de 14 mesos desenvolupés l’eina que, com s’ha dit, s’ha denominat APP Salut Andorra.

Les fonts consultades han destacat que, “més enllà de l’emergència, que pot ser discutible però que està sent un recurs altament usant amb l’excusa de la pandèmia”, el que “no és normal, o almenys no ho hauria de ser i, com a mínim, a priori és poc ètic”, que s’acabi adjudicant el desenvolupament d’un projecte “al consultor que suposadament t’assessora per trobar la millor solució” i que, a més a més, “tot plegat s’hagi fet sense cap concurs”.

Comentaris (5)

Trending