El PS considera “totalment fora de lloc” que s’apugi tot l’IPC al salari dels alts càrrecs de Govern

El lider parlamentari socialdemòcrata ha tramès una pregunta, que els responsables de l’executiu hauran de respondre el proper dia 15, per saber què motiva dit increment

Comentaris

Judith Salazar i Pere Lopez al seus escons del Consell General.
Judith Salazar i Pere Lopez al seus escons del Consell General. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera “totalment fora de lloc” que el Govern prevegi apujar el salari dels alts càrrecs polítics d’acord amb la totalitat de l’IPC que s’acabi decretant per aquest 2022. Els socialdemòcrates creuen que l’executiu no és conscient de la situació actual que es viu i per això demanen explicacions sobre la qüestió.

De fet, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha demanat al Govern per què ha decidit aplicar un increment pel total de l’IPC als salaris dels alts càrrecs de cara l’any vinent. Aquesta serà una de les preguntes que l’executiu haurà de contestar oralment en la propera sessió de control que durà a terme el Consell General el proper 15 de desembre, en la qual també haurà de respondre sobre l’organització del mòdul psiquiàtric del centre penitenciari.

El líder socialdemòcrata considera “totalment fora de lloc” que, en el context actual d’inflació i de “gran pèrdua” de poder adquisitiu que estan experimentant molts ciutadans i famílies andorranes, s’opti per aplicar increments salarials pel total del que determini l’Índex de Preus de Consum en salaris que es troben per sobre dels 5.000 euros, i fins i tot superant en alguns casos els 10.000. En aquest sentit, López ha manifestat que és una previsió “molt allunyada de la realitat que viuen la majoria dels ciutadans”, que en molts casos no veuran cap millora en la seva situació econòmica ja que el seu salari s’incrementarà per sota del que ho ha estat fent el cost de la vida i del que ho faran els lloguers.

CENTRE PENITENCIARI

D’altra banda, la presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha entrat una pregunta, també perquè el Govern respongui oralment al ple del Consell General, per conèixer com té previst el Govern organitzar de mòdul psiquiàtric del centre penitenciari de la Comella.

Comentaris (5)

Trending