El PS considera el programa ‘Horitzó 2023’ una “il·lusió òptica” mentre no se n’expliqui el cost

Els socialdemòcrates es reuneixen amb el cap de Govern per rebre el nou full de ruta governamental i en destaquen la feina feta però la consideren “inconclosa” perquè no incorpora projeccions financeres

Un moment de la trobada entre consellers del PS i el cap de Govern.
Un moment de la trobada entre consellers del PS i el cap de Govern. PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que el programa ‘Horitzó 23’, que és el nou full de ruta de la coalició governamental per al que queda de legislatura, és una “il·lusió òptica” i un treball “incomplert” mentre no s’hi adjuntin les projeccions financeres i econòmiques que permetin explicar quin cost té tot plegat. El líder parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha deixat clar que “no vull menystenir la feina” que s’ha fet de priorització de projectes o iniciatives. 

López, acompanyat dels també consellers del PS Roger Padreny, Judith Salazar i Carles Sánchez, s’ha reunit amb el cap de Govern, Xavier Espot, i responsables del treball de reformulació del full de ruta governamental com el secretari d’Estat d’Infraestructures, Cèsar Marquina, per rebre la documentació relativa al programa presentat aquest dilluns per Espot. Però s’ha trobat amb la sorpresa “que no hi ha les projeccions econòmiques”, és a dir, com es pensa finançar tot el que es preveu fer. Quant a les propostes, sobre el detall de les quals el PS no es pronunciarà fins que no hagi fet una anàlisi més de fons, López ha reconegut que és “un document extens” que evidencia que “hi ha un volum de feina” feta molt important i planteja un full de ruta “fins i tot molt ambiciós”. Però està clar, també, segons el líder parlamentari del PS, que el país “he de continuar fent coses”. Ara, s’ha de saber amb què es compta. I aquí és on l’‘Horitzó 23’ grinyola.

López lamenta que “no s’hi val explicar la part més amable i amagar la cara més dura” i assegura que "no vull pensar que s'amaga el cost de tot plegat"

Pere López ha explicat que el cap de Govern els ha assegurat que estan treballant en la qüestió i que se’ls passarà la informació corresponent. “No dubto que hi hagin fets números”, ha indicat el conseller general socialdemòcrata, perquè “sinó seria massa temerari”. “No s’hi val explicar la part més amable i amagar la cara més dura”, ha insistit López, que ha vingut a dir que posar el caramelet a la boca dels ciutadans potser un “esquer” massa perillós perquè ara per ara no se sap l’impacte financer. “No puc imaginar ni un segon que aquesta feina no s’ha fet i tampoc vull pensar que se’ns amaga el cost de tot plegat”, ha destacat el parlamentari.

Per a Pere López, és necessari tenir tota la projecció econòmica abans del debat d’orientació política previst per a mitjan setembre. Perquè el programa presentat aquest dilluns pel Govern serà objecte, de ben segur ha pronostica el líder parlamentari del PS, d’una “intensa tardor”. Mentre no hi hagi aquestes dades, i tot i destacar “l’exercici de priorització que s’ha fet”, valorar qüestions puntuals no es farà. Ni si és encertat frenar els vials de la Massana o Sant Julià o si les noves figures amb impacte tributari, com la taxa turística o la zona franca, són bones. En tot cas, ha deixat clar López, ni la taxa ni la creació de la zona no suposarien un increment de recaptació per a l’Estat.  El líder socialdemòcrata ha recordat que “els diners no són gratuïts” i per tant cal conèixer l’impacte d’allò que es programa.

Comentaris (1)

Trending