El PS celebra les paraules de Macron i confia que Andorra pugui avançar en l’avortament

López remarca que les declaracions són una mostra que el Principat viu “en una excepcionalitat que cada cop ho és més” i confia que el diàleg “discret” que es tindrà amb grups i Govern permeti avançar en aquesta matèria

López, a l'esquerra dels dos Coprínceps durant la visita de Macron.
López, a l'esquerra dels dos Coprínceps durant la visita de Macron.

El Partit Socialdemòcrata ha celebrat les declaracions del Copríncep francès, Emmanuel Macron, amb relació a l’avortament i al seu desig que sigui inclòs dins la carta de drets fonamentals de la Unió Europea. Des de la formació es remarca “la necessitat que el país es vagi homologant”, també en matèria de drets. Per això, aposten pel diàleg que s’ha d’iniciar amb Govern i altres grups per trobar una solució “per avançar en una matèria en la qual Andorra ho ha de fer”.

Així ho ha indicat el president tant el grup parlamentari com del partit, Pere López. El polític socialdemòcrata ha recordat que, de fet, la posició de Macron en aquest tema no era pas cap secret. “Em quedo amb les declaracions que va fer quan ens va visitar. Tots sabíem quin era el seu posicionament i en el seu mandat sempre ha volgut avançar en els drets de les dones. Va dir que era una qüestió que els andorrans havíem de resoldre i que ell no interferiria”, ha relatat. I, per això, ha apuntat que aquesta postura “és el que demanem als dos Coprínceps; que sigui la sobirania dels andorrans qui determini la posició d’aquest tema en el futur”.

Emmanuel Macron durant el seu discurs aquest dimecres a Estrasburg.

Relacionat

Macron vol incorporar l'avortament a la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea

López no ha amagat que “ens agrada el que diu Macron i que el debat estigui en aquests termes”. I, malgrat això, considera que cal apostar per la via de negociació “discreta” que ara s’ha obert. “Hi ha la voluntat de tractar aquest tema amb Govern i grups parlamentaris, arran de tota la bona feina que ha fet la companya Judith Salazar a través de l’informe jurídic que es va demanar”, ha indicat, tot advertint que “no es pot continuar tancant els ulls i mirant cap a una altra banda”. El que sí que s’accepta és que “se’ns ha demanat que les converses es tinguin amb discreció i de forma tranquil·la i nosaltres no volem que qualsevol informació sigui un pretext per aturar-ho tot”.

Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives en la visita al Principat en què van coincidir tots dos.

Relacionat

Govern està convençut que la ‘radicalització’ de Macron sobre l’avortament no afectarà Andorra

El líder socialdemòcrata ha remarcat, això sí, que les paraules de Macron evidencien que “l’excepcionalitat d’Andorra cada cop ho és més”. Ara, entén que “hem aconseguit situar el debat en un punt interessant” gràcies “al fet de no tenir ja el ‘no’ sempre davant la cara i la porta tancada” sinó que “hi ha una voluntat de seure a parlar”. López s’ha “confiat” i ha manifestat que “esperem que pugui sortir que el país pugui avançar en una matèria en la qual ho ha de fer”.

Comentaris (6)

Trending