El PS analitza amb els socialistes catalans la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

La situació del català i la seva importància a la producció audiovisual també s'han tractat a la trobada

Comentaris

Pere López, Salvador Illa i Susanna Vela aquest dimarts a Barcelona.
Pere López, Salvador Illa i Susanna Vela aquest dimarts a Barcelona. PS

El president socialdemòcrata, Pere López, i la consellera general Susanna Vela s’han reunit aquest dimarts a Barcelona amb el líder del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Salvador Illa, i membres del seu equip, com Òscar Ordeig, David Pérez i Judit Alcalà. A la trobada s’han tractat assumptes d’interès per a Andorra i Catalunya com la candidatura dels Pirineus als Jocs Olímpics d’Hivern 2030.

La candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 es planteja des del Govern català com una oportunitat per impulsar la cohesió territorial dels Pirineus i les polítiques de sostenibilitat. Salt Lake City, als Estats Units, i Sapporo, al Japó, també aspiren oficialment a acollir la competició. Totes tres ciutats tenen experiència com a organitzadores de Jocs; Sapporo va acollir els de l'any 1972 i Salt Lake City els de l'any 2002, tots dos d'hivern, i Barcelona els de l'any 1992, en aquest cas d'estiu.

També Vancouver i Whistler, al Canadà, són a les travesses. La cita olímpica és un tema que els socialdemòcrates treballen i segueixen amb especial interès per la seva importància i que en els propers dies seguiran desenvolupant al Congrés del PSC, que se celebrarà aquest cap de setmana i comptarà amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta.

El PS i el PSC també han posat en comú la importància del català a la producció audiovisual, la situació de la llengua a Catalunya i a Andorra i s’han emplaçat en treballar conjuntament per posar en valor la nostra llengua i cultura.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending