Progressistes-SDP i Sindicat de Bombers donen suport a la mobilització de la Puríssima

La formació liderada per Bartumeu manté que “el Govern actual ha tingut quatre anys per plantejar propostes raonables i no ho ha fet; ara de pressa i corrents vol fer veure que actua”

Una assemblea de Progressistes-SDP.
Una assemblea de Progressistes-SDP. PROGRESSISTES-SDP

La mobilització convocada per la plataforma sindical per aquest dijous, dia de la Puríssima, en protesta de les polítiques governamentals suma nous suports. En l’àmbit polític, Progressistes-SDP ha anunciat que participarà en la manifestació i anima els seus afiliats a fer-ho, i el Sindicat de Bombers (SIBA), malgrat que no promou l’acció, també la troba adient i hi fa costat.

En un comunicat, SDP assegura que “pensa que el Govern ha estat endarrerint durant molts mesos el plantejament de solucions per compensar l’augment del cost de la vida de les treballadores i els treballadors del país i que la proposta d’augments lineals de les retribucions salarials no és justa –perquè no permet avaluar la implicació en la feina- ni tampoc suficient, perquè no arriba a compensar l’augment de preus dels carburants i l’alimentació a les famílies més desafavorides”.

La formació que lidera l’ex-cap de Govern Jaume Bartumeu també considera “un desencert les propostes precipitades que està llençant el Govern amb una clara perspectiva electoralista” i després d’enumerar algunes de les accions que Progressistes hauria tirat endavant o ha proposat en el seu moment, conclou que “el Govern actual ha tingut quatre anys per plantejar propostes raonable com aquestes i no ho ha fet. Ara de pressa i corrents vol fer veure que actua”.

De la seva banda, fonts de l’executiva del SIBA han explicat que tot i ser un sindicat molt jove i encara amb molt camí per recórrer “i molta feina per fer” els ha impedit participar en les trobades que s’han organitzat per tal de promoure la mobilització. Amb tot, es considera des de dit sindicat que el Govern va tard en l’adopció de mesures i que la situació és complicada per a molta gent. Per tant, creu que la reivindicació s’ha de dur a terme tan pel sector públic com en defensa dels treballadors del sector privat.

Comentaris (3)

Trending