Progressistes-SDP retreu al PS que no se’ls consultés el suport a Concòrdia per a la investidura

La dirigent de la formació, Marian Sanchiz, lamenta que “ens vam assabentar per la premsa” i es mostra molesta per “les formes” més que pel fons de la decisió

Sanchiz, a la dreta, amb la consellera general Susanna Vela.
Sanchiz, a la dreta, amb la consellera general Susanna Vela.

“Estranyesa”. I, també, un punt de malestar. Així s’ha rebut a Progressistes-SDP l’anunci per part del grup parlamentari socialdemòcrata de donar suport a la candidatura a la investidura del líder de Concòrdia, Cerni Escalé. El que ha molestat especialment són les formes. El fet que no es consultés prèviament una mesura que, en el fons, s’entén que podria haver-se validat sense excessius problemes.

Així ho ha apuntat la secretària de Relacions Internacionals de l’executiva de la formació i també candidata en les eleccions del 2 d’abril, Marian Sanchiz. “Ens en vam assabentar per la premsa. Havíem sentit veus però pensàvem que ens dirien alguna cosa i, en canvi, ens ho vam trobar fet”, ha indicat la dirigent de Progressistes-SDP. Admet, això sí, que a la vocal de l’executiva Laia Moliné, també número 4 de la llista nacional de l’aliança socialdemòcrata, se li va comentar “informalment” quan es va coincidir en un acte, però considera que és totalment “insuficient”.

Cerni Escalé i Judith Salazar durant la roda de premsa.

Relacionat

El suport del PS permet Cerni Escalé postular-se com a cap de Govern

“Les formes no són les que vam acorar quan van fer el pacte”, avisa Sanchiz, que remarca que “ells són el grup que ens representa i nosaltres també hem de poder dir la nostra”. Tampoc comparteix l’explicació facilitada per la presidenta de la bancada socialdemòcrata, Judith Salazar, que va escudar-se en el fet que totes dues executives es troben en situació “d’impàs” a l’espera de la seva renovació. “Almenys la nostra, està perfectament activa”, ha apuntat.

A la vegada, posa en relleu que “en el fons, potser hauríem estat d’acord”, però lamenta que “no ho puc dir perquè no hem tingut l’oportunitat de parlar-ho”. De fet, assegura que, a nivell personal, “les raons que es van esgrimir no em semblen malament”. El problema, però, és el fet que no es consultés, fet que genera “estranyesa” i, també, “personalment, em sap greu que s’hagi fet servir el nom del nostre partit”. Més quan tot s’hauria pogut parlar fàcilment: “tots tenim telèfons”.

La situació també posa sobre la taula, a l’entendre de la dirigent d’SDP, de recordar que el pacte inclou també un treball conjunt posterior a les eleccions. “Volem acabar de tancar algun mecanisme de coordinació. Aquesta era una bona oportunitat per començar a fer-ho”, ha indicat.

Comentaris (4)

Trending