Progressistes-SDP matisa la seva idea inicial i “sols o acompanyats” seran a les eleccions

Bartumeu, que no aniria en cap cas a les llistes, ha de fer contactes amb DA i PS dilluns i una vegada es constati la impossibilitat de promoure un ‘acord polític nacional transversal’ la formació extra-parlamentària haurà d’adoptar la línia a seguir

El president del partit, Jaume Bartumeu, dirigent-se als membres del consell nacional.
El president del partit, Jaume Bartumeu, dirigent-se als membres del consell nacional. Toni Solanelles

“Sols o acompanyats serem a les eleccions.” La idea inicial de Progressistes-SDP era no concórrer als propers comicis en solitari, però veient el panorama electoral que es presenta, i intuint que difícilment les grans formacions del país voldran sumar-se al que pretendrien els progressistes, un acord polític nacional transversal, la formació que presideix Jaume Bartumeu té clar ara que, si cal, farà una llista nacional en solitari per poder defensar el projecte que ha anat posant sobre la taula els darrers anys. Ara bé, l’ex-cap de Govern no serà en cap candidatura.

El consell nacional de Progressistes-SDP s’ha reunit aquest matí i en ell Bartumeu hi ha exposat el resultat del periple negociador que abans de l’estiu va fer. El Partit Socialdemòcrata (PS) poc després de la trobada, i Demòcrates, tot just fa quatre dies, van fer un retorn a SDP amb el que seria una mena de proposta que haurien valorat avui al consell nacional progressista. Evidentment, difícilment hi pot haver una confluència a tres bandes. Però tot està pendent, ha assegurat Jaume Bartumeu, d’un contactes que s’han de fer aquest dilluns. Fins després, Progressistes no acabarà de decidir.

consell nacional Progressistes-SDP
Elisabet Zoppetti i Jaume Bartumeu just abans d'un recés al consell nacional.

El president de la formació ha explicat que analitzades les ofertes, per dir-ho així, de socialdemòcrates i demòcrates, del consell nacional n’ha sorgit una contraproposta que és el que Bartumeu ha de traslladar als portaveus d’uns i altres. En aquest cas, a Pere López com a president del PS, i a Conxita Marsol, la cònsol d’Andorra la Vella que els demòcrates han designat com a representant seva.

Bartumeu no ha amagat que és difícil que la seva proposta pugui avançar. Però tampoc no ha volgut anticipar res ni, menys encara, “per respecte i educació”, el manament del consell nacional que ha de traslladar a les dues grans formacions del país. Progressistes-SDP veu un panorama excessivament revolucionat i socioeconòmica molt complicat i difícil, i té clar que ha de fer present el seu missatge “sols o acompanyats” deixant clar l’ex-cap de Govern que ell no serà a cap candidatura.

Comentaris (14)

Trending