Pintos deixa clar que Liberals no es dissoldrà tot i els problemes per trobar nova executiva

El nou conseller general nega que les dificultats perquè hi hagi militants que assumeixin la direcció es deguin als problemes legals per com es va liquidar l’antic deute del PLA i explica que reactivaran els comitès parroquials per buscar gent disposada a agafar les regnes

Víctor Pintos jurant el càrrec.
Víctor Pintos jurant el càrrec.

Liberals no es dissoldrà. Així de clar i contundent s’ha volgut mostrar el nou conseller general de la formació -tot i que ho serà com a no adscrit- Víctor Pintos, que ha pres aquest dijous possessió del càrrec. El parlamentari s’ha mostrat convençut que en els pròxims mesos aconseguiran sortir de l’atzucac en què els ha deixat el congrés de dilluns i podran renovar l’executiva. També ha assegurat que a Casa de la Vall arriba amb la idea de fer una “oposició constructiva”.

Pintos no ha amagat que, ara mateix, la situació del partit no és la ideal, ja que “hem tingut un resultat molt pitjor del que es podia esperar”. I això, ha assegurat, és el motiu que no s’hagi trobat prou gent per confeccionar una nova direcció i no pas els problemes legals derivats de la liquidació del PLA. “La perspectiva del resultat electoral no és de les millors i buscar reforços en aquesta situació no és una tasca senzilla ni fàcil”, ha comentat.

Tram final del congrés liberal, amb 25 assistents.

Relacionat

Liberals es dona ara de marge fins al setembre per poder-se ressituar i que “el partit continuï”

El que sí ha volgut deixar clar és que ningú ha de pensar en una desaparició de la formació. “Dissolució? En cap cas”, ha assegurat. Ara bé, toca fer feina per aconseguir evitar aquest destí. I és farà, ha garantit. “En unes setmanes treballarem per reactivar els diferents comitès parroquials i, a partir d’aquí, mirarem com podem confeccionar una llista per a la propera executiva”, ha avançat.

Pintos ha jurat el càrrec a la sessió celebrada a Casa de la Vall. Sobre la tasca que vol exercir des de l’escó. Ha promès una “oposició constructiva i dialogant, però ferma” i ha indicat que acceptaran entrar en els pactes d’Estat proposats per Xavier Espot (Europa, pensions i salut). No ha amagat, però, que l’enuig amb Demòcrates continua. “Ens sentim traïts”, ha afirmat. I, també, “decebuts perquè no es va complir el pacte”. Tot i això, ha apuntat que “no es notarà; és una etapa passada i estem aquí per treballar per Andorra”.

Durant la sessió, també han jurat -amb l’excepció de Salomó Benchlluch que ha promès- sis nous consellers de demòcrates. Entre ells, l’ex ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que torna a la cambra parlamentària. Justament, era la número 4 de la candidatura on també hi era Pintos i això impossibilita que pugui renunciar al càrrec si es plantegés l’opció de fer el salt a les comunals. En aquest cas, entraria el cinquè candidat, liberal, i per tant DA perdria la majoria absoluta. Preguntada sobre la qüestió, ha tirat pilotes fora. “En tot cas, aquest és el repartiment que escau tal com han anat els nomenaments. És un honor agafar el càrrec”, ha comentat.

Comentaris (10)

Trending