Strzoda seguirà sent el representant del Copríncep Macron tot i deixar de ser director del gabinet

Patrice Faure, ex prefecte de Guyana i de Morbihan i ex alt comissionat a Nova Caledònia el relleva dins l’administració francesa, però no com a enllaç amb el cap d’Estat, càrrec que continuarà ocupant, s’assegura ocupant, segons fonts properes, amb més dedicació

Comentaris

Xavier Espot accedint a l'Elisi seguit de Patrick Strzoda, representant personal del Copríncep.
Xavier Espot accedint a l'Elisi seguit de Patrick Strzoda, representant personal del Copríncep. Ambaixada d’Andorra a França / Fernando Pérez

Patrick Strzoda deixarà el càrrec de director de gabinet d’Emmanuel Macron el pròxim dilluns. Ho ha de fer en complir 71 anys. En canvi, segons han confirmat a Altaveu fonts properes, no deixarà de ser el representant personal del Copríncep francès. Aquest càrrec el mantindrà i, de fet, “amb més dedicació”. El seu substitut a l’Elisi serà Patrice Faure, antic prefecte de Morbihan i també alt comissionat per la república a Nova Caledònia.

Segons publica aquest dimarts el diari ‘Le Monde’ el relleu al gabinet de Macron és qüestió de dies. Toca, de fet, perquè l’actual director arriba a l’edat obligatòria de jubilació. Aquesta obligació, però, no existeix pel que fa referència a exercir com a representant personal del Copríncep francès a Andorra. I, per això, s’ha optat per mantenir Strzoda en aquest càrrec.

Escande, Baró i Strzoda aquest divendres al Palau de l'Elisi.

Relacionat

Baró es reuneix amb el representant del copríncep francès que ja està buidant el despatx

D’aquesta forma, no hi haurà canvis en aquest àmbit. De fet, s’assegura que el fet que el representant personal se centri exclusivament a aquesta tasca, li permetrà fer-ho amb “més dedicació”.

Segons el rotatiu, en pocs dies qui agafarà el relleu serà Faure, que ja sonava de fa temps en les travesses. Nascut el 1967 -té, per tant, 56 anys-, actualment ocupava el càrrec de director de projectes del ministeri francès d’Interior i Territoris d’ultramar. Antic alumne de Saint-Cyr, i home de carrera militar -amb la curiositat de ser diplomat en pastisseria-, ha estat prefecte a Guyana i de Morbihan. Entre 2021 i gener d’aquest any va ser alt comissionat de la república a Nova Caledònia, on va ser el principal responsable del referèndum d’independència celebrat a aquest territori.

Comentaris

Trending