El partit de Carine Montaner inicia la cursa per captar afiliats a 50 euros l’any

Andorra Endavant busca suports especialment en l’entorn francòfon amb un clam “per la llibertat”

Noemí Amador, Marcos Monteagudo i Carine Montaner, dirigents d'Andorra Endavant.
Noemí Amador, Marcos Monteagudo i Carine Montaner, dirigents d'Andorra Endavant. ANDORRA ENDAVANT

El partit que impulsa la consellera general no adscrita Carine Montaner ha posat en marxa la maquinària per buscar suports en forma d’afiliats. Amb l’entorn francòfon com a principal bossa de potencials simpatitzants, Andorra Endavant es promou amb un eslògan central del tipus “per la llibertat”. Qualsevol ciutadà legalment resident al Principat es pot afiliar al partit amb una quota anual de 50 euros, que passa a ser de trenta per als menors de 35 anys. Els joves d’entre 16 i 18 anys es poden anotar a la secció jove que preveu la formació.

De fet, Andorra Endavant, segons estableixen els seus estatuts, espera tenir tant secció jove com comitès territorials o parroquials. Els estatuts de la formació també preveuen possibles aliances del partit amb altres organitzacions polítiques ja siguin d’àmbit nacional o de naturalesa parroquial. “Cada pacte ha de ser aprovat pel comitè executiu amb majoria simple dels seus membres” i si s’aprova, és el Congrés General o Assemblea General, màxim òrgan de la formació, qui ha d’acordar les modalitats de l’aliança i fixar “la representació, així com els drets i els deures”. Dels estatuts se’n dedueix que en l’àmbit nacional Andorra Endavant hauria de ser predominant a qualsevol formació amb la qual es pogués coalitzar.

Com ja va anunciar al seu dia la formació que presideix Carine Montaner i que fins ara només ha revelat que té de vicepresidenta Noemí Amador i de secretari general Marcos Monteagudo, Andorra Endavant es basa en sis elements fonamentals: la lluita per la llibertat; el foment de la transparència de les institucions de cara als ciutadans; la implantació de la democràcia participativa via referèndums freqüents que donarà el poder al poble andorrà; l’elaboració d’un marc jurídic que contempli la responsabilitat política; la garantia de separació de poders i de la celeritat de la Justícia en els processos judicials; i el foment de la meritocràcia en l’administració pública posant mecanismes reals per frenar l’amiguisme.

Assemblea general, comitè executiu nacional i comitès territorials són els tres grans òrgans del partit que, ara mateix, té la seva seu en el propi domicili de Montaner, tot i que es reserva el dret Andorra Endavant de situar aquesta seu en qualsevol altre punt del Principat. Fins i tot, en un conjunt d’indrets. El congrés general agrupa tots els afiliats i s’ha de reunir almenys un cop l’any. El comitè executiu nacional ha d’estar configurat per un president o presidenta, una vicepresidència, una secretaria general, una secretaria d’organització, una secretaria de tresoreria, una secretaria d’Igualtat de gènere i qualsevol altra que es consideri oportuna. Per norma general, els càrrecs orgànics tenen una durada de dos anys, que poden ser prorrogats els anys d’eleccions. Poden també ser reelegits per altres mandats sense que hi figuri una limitació explícita.

Comentaris (11)

Trending