Montaner demana al Govern que avaluï aturar la vacunació amb AstraZeneca pels dubtes que genera

La parlamentària tramita una pregunta a través de sindicatura per demanar a l’executiu si es planteja reconsiderar l’estratègia d’inoculació com a mesura de precaució

Carine Montaner durant una comissió legislativa de Sanitat.
Carine Montaner durant una comissió legislativa de Sanitat. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera general no adscrita Carine Montaner ha deixat clar quines són les seves cartes en la primera pregunta que formula a l’executiu com a parlamentària no adscrita. Montaner sol·licita al Govern si es planteja reconsiderar l’estratègia de vacunació com a mesura de precaució davant els dubtes que han sorgit en alguns països amb el fàrmac d’AstraZeneca, que és justament el que s’està inoculant a la població. De fet, la consellera demana que s’aturi aquesta vacunació.

En l’exposició de la seva qüestió, Carine Montaner recorda que hi ha mitja dotzena de països, entre els quals Dinamarca, Noruega, Itàlia i Àustria, que “per mesura de precaució” han suspès el tractament amb AstraZeneca per haver “registrat efectes greus de trombosis”. Davant d’això, i tot i que durant la sessió d’aquest dijous al Consell General el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja va rebatre la qüestió i d’entrada va descartar aturar la vacunació, Montaner diu que “em permeto insistir” i demana a Govern que “reconsideri la seva posició”.

Comentaris (5)

Trending