Els militants d’Andorre Populaire es posen en vaga en desacord amb la direcció del partit

Deixen de fer qualsevol activitat relacionada amb la formació, la France Insoumise, en protesta per no apartar un diputat condemnat per violència masclista

Comentaris

Jean-Luc Mélenchon amb Adrien Quatennens.
Jean-Luc Mélenchon amb Adrien Quatennens.

Els militants d'Andorre Populaire, la secció al Principat, de la France Insoumise han deixat de participar en qualsevol activitat del partit en protesta perquè la direcció no ha apartar un càrrec condemnat per violència masclista.

Andorre Populaire recorda, per mitjà de les xarxes socials, que amb el seu treball van aconseguir que el dirigent de la France Insoumise, Jean-Luc Mélenchon multipliqués per 2,5 el resultat de la formació al Principat. Ara, acusen els dirigents de ser sords a les peticions per fer fora del partit al diputat Adrien Quatennens.

Va ser condemnat a quatre anys de presó per haver agredit a la seva ex-dona, i precisament està integrat a l'Assemblea Nacional amb la Nova Unió Popular Ecològica i Social (Nupes), que ha fet de la lluita contra la violència masclista una de les seves prioritats. El diputat, que era coordinador general de la France Insoumise, és a dir, el número dos de Jean-Luc Mélenchon en el partit, ha reconegut d’haver bufetejat la seva ex-dona durant el procés de separació i això ha comportat un acord amb la fiscalia.

Així que estarà exempt de complir la condemna, tot i que sí que haurà d’abonar una multa de dos mil euros per danys i perjudicis. La decisió del grup parlamentari ha estat d’apartar Quatennens durant el mateix temps que ha estat condemnat, és a dir, durant quatre mesos. Mélenchon va va escriure un sorprenent tuit en què felicitava el seu número dos per la seva “dignitat” i el “coratge” demostrat. “Té la meva confiança i el meu afecte”. Ni una sola paraula de condemna pels fets i tampoc cap referència a la violència masclista.

La gestió del cas Quatennens ha obert una nova crisi a l’esquerra francesa, ja que alguns dirigents de la resta de formacions, com ara socialistes, comunistes i ecologistes han criticat que s’hagi actuat i tard i que no se l’hagi expulsat.  Ara s'hi han afegit els d'Andorre Populaire.

Fkgse lWAAQ2jV9
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending