Marquina inclourà a Finances les competències de Transformació Digital i Projectes Estratègics

El substitut de Jover encara no té clar si serà ell qui defensi el pressupost davant del Consell General o ho farà Espot, tenint en compte la seva imminent arribada a la cartera

Un moment de la jura de Marquina com a ministre de Finances.
Un moment de la jura de Marquina com a ministre de Finances. SFGA

Aquest dimecres s’ha portat a terme el traspàs de càrrec entre el ja exministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, i el seu substitut, César Marquina. De fet, s’ha dut a terme una jura íntima i sense gaire rebombori. Entre la reestructuració de l’Executiu que es durà a terme amb aquest canvi de responsable, s’inclouran les competències de la Secretaria d’Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics dins de l’àmbit de Finances. Així mateix, Marquina encara té dubtes sobre si serà ell qui defensi el pressupost o ho farà el cap de Govern, Xavier Espot.

L’arribada d’un nou ministre al Govern comporta sempre una reestructuració interna. És la tercera vegada que es fa durant aquesta legislatura, però això no treu que cada vegada s’hagi de fer d’una manera o una altra. En aquesta ocasió, després d’una jura discreta i sense bombo, amb Jover present i en la intimitat de l’edifici administratiu, s’han acordat tots els canvis pertinents. Entre ells, el canvi d’àmbit competencial de la Secretaria d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics cap a Finances, sent així el mateix Marquina qui continuarà fent-se càrrec.

La roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimecres ha estat la primera compareixença pública de Marquina com a ministre, però hauria d’estar lluny de ser l’última. Sobretot, tenint en compte la situació al Govern i el moment de legislatura, en una recta final on queden projectes de llei per debatre al Consell General. Tres d’ells, íntimament lligats a Finances incloent-hi el pressupost, que s’haurà d’exposar pròximament.

En aquest sentit, Marquina ha assenyalat que “en el moment que s’accepta el càrrec, es fa amb tot el que comporta, més que conscient del que està passant”. Si estarà preparat per defensar el pressupost al Consell General o no, això és un altre tema. “És un moment de clímax a Finances”, ha remarcat, “i faré el màxim per a estar al dia d’aquestes lleis i de molts altres aspectes”. Finalment, però, caldrà una avaluació conjunta per veure si les seves competències i coneixements ja estan a l’altura o s’haurà de fer càrrec algun altre component de Govern, com sigui Espot. Amb tot, ha remarcat que “em prepararé per poder-ho fer jo”.

Marquina ha fet una bona valoració de la seva elecció i entrada a Govern. De fet, assegura haver mantingut converses amb Jover, amb qui “la relació és cordial i amigable com fins ara”. La proposta, ha explicat, li va arribar mitjançant una reunió on el cap de Govern va exposar la seva elecció. “No podia fer altra cosa que acceptar-la pel bé del projecte i per la seva continuïtat, així com pel reconeixement a la feina del ja exministre, que ha estat considerable”, ha puntualitzat Marquina.

 

Comentaris (6)

Trending