Marín i Alsina reforcen les "relacions de bon veinatge" i la cooperació entre el dos territoris

La ministra ha ressaltat la Llei de transparència, d'accés a la informació pública i govern obert, així com la creació de la secretaria d'estat i del departament de participació ciutadana

Marín i Alsina en la trobada que han mantingut a Barcelona.
Marín i Alsina en la trobada que han mantingut a Barcelona.

Nova trobada entre dirigents d'Andorra i Catalunya. En aquesta ocasió ha estat la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, la que s'ha desplaçat fins a Barcelona per tractar amb la consellera d’Acció Exterior i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina, per tractar temes relacionats amb la bona governança i participació ciutadana.

Marín i Alsina s’han reunit aquest matí a Barcelona en el marc de les relacions de bon veïnatge entre els dos territoris. Sobre la taula les polítiques en matèria de bona governança i participació ciutadana. En aquest sentit, la ministra ha posat en relleu que el mes de desembre va aprovar-se al Consell General la Llei de transparència, d’accés a la informació pública i govern obert. Un text que dona el marc necessari per engegar una transformació profunda a l’administració i de promoure valors d’integritat, eficiència i responsabilitat a l’hora que dota la població de més eines per exercir un rol de ciutadania activa.

Pel que fa a la participació ciutadana, Marín ha emfatitzat que ha estat una aposta ferma de l’executiu des de l’inici de la legislatura, creant primer una secretaria d’Estat i consolidant-la després en forma de departament. La voluntat del departament és informar i divulgar la participació entre la ciutadania i l’administració pública, i per aquest motiu s’han impulsat més de 18 processos en menys de dos anys.

Durant la trobada del cap de Govern, Xavier Espot i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja van manifestar l’interès comú de treballar i coordinar-se en aquestes matèries per tal de poder aprendre de les pràctiques d’ambdues institucions i crear sinergies de treball, especialment facilitant col·laboracions, intercanvis tècnics i estades formatives.

En aquest viatge, Marín ha estat acompanyada per la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i l’assessor del ministeri Marc Pons. La visita continua demà quan es reunirà amb la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Núria Parlón.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending