Malestar entre militants de Progressistes-SDP per la reaparició ‘sobtada’ de Josep Roig

Qui va ser candidat de la formació a cap de Govern el 2019 havia estat desvinculat del partit pràcticament des de llavors i ara s’hauria posicionat per ser l’‘home’ per incloure en qualsevol projecte de consens

Josep Roig en la darrera assemblea d'SDP.
Josep Roig en la darrera assemblea d'SDP. PROGRESSISTES-SDP

La reaparició ‘sobtada’ de Josep Roig a Progressistes-SDP no s’ha posat gens bé en alguns militants de la formació, que no veuen de bon grat com una persona que ha estat desvinculada del partit pràcticament des de després del patac que van suposar les eleccions del 2019 ara torna a aparèixer amb ganes d’estar a primera fila i de ser la persona que representi l’organització en qualsevol projecte de consens i transversal de què pugui formar part SDP.

Cert que la formació no té tants militants i, per tant, el malestar no passarà d’una tempesta dins d’un got d’aigua. I cert, també, que si finalment el president de la formació, Jaume Bartumeu, beneeix Roig poca contestació interna hi haurà. Però els afiliats i simpatitzants que han tingut una continuïtat i una constància no veuen bé que el darrer candidat de Progressistes a cap de Govern pugui ara agafar un protagonisme que creuen que no s’ha treballat, consideren, en cap cas.

Josep Roig, docent de professió, havia estat secretari d’Estat en el Govern del PS i també va ser conseller comunal a Sant Julià, tant en la minoria com en la controvertida majoria de Josep Miquel Vila, on va liderar la cartera de Cultura. Arran del seu pas per aquesta conselleria va ascendir a la candidatura a cap de Govern de Progressistes. Però sense ni tan sols entrar al Consell General, va acabar ‘desapareixent’ políticament.

Jaume Bartumeu, durant la seva intervenció en l'assemblea.

Relacionat

Progressistes-SDP vol parlar amb tots els altres partits per buscar “un acord polític nacional”

En la darrera assemblea de la formació va fer una ponència després que ja haguessin sonat els timbals del seu interès per tornar-se a situar a primera fila. Hi ha un grup de militants del partit, essencialment de dones, que busca una alternativa interna per no posar-li el camí fàcil a Roig.

Comentaris (3)

Trending