López denúncia al Consell d’Europa “l’excessiva durada dels processos judicials”

El polític considera que la problemàtica té “un impacte molt negatiu sobre la protecció dels drets humans”

Comentaris

Pere López durant el seu discurs al Consell d'Europa
Pere López durant el seu discurs al Consell d'Europa PS

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López ha traslladat la seva preocupació a l'Assemblea d’Hivern 2021 del Consell d’Europa, a Estrasburg. Segons ha explicat López a la cambra, “l’excessiva durada dels processos judicials són un aspecte concret molt recurrent en les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans”. Un aspecte que, segons el polític, “té un impacte directe i molt negatiu sobre la protecció dels drets humans, començant pel dret fonamental que tots tenim a ser jutjats en uns lapses de temps que siguin raonables”. 

Durant el seu discurs, López ha volgut reconèixer la labor i donar suport al seu company i membre del Partit Socialista, Demòcrata i Verd de Grècia, Mr Constantinos Efstathiou, que ha elaborat l'informe sobre l'aplicació de sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans que aquest matí s'ha sotmès a votació al Consell d'Europa. Al llarg de la sessió, el polític ha emès el seu vot favorable en representació d'Andorra a l’informe en qüestió, segons el qual hi ha un total de 5.231 sentències del Tribunal Europeu de Drets humans pendents de ser implementades als països que formen part del Consell d'Europa.  

D’altra banda, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha volgut valorar el treball del Tribunal Europeu de Drets Humans (TDH), i la importància del fet que aquest compti amb els recursos suficients per poder desenvolupar la seva valuosa tasca. En aquest sentit, López ha fet referència al "prestigi i la valoració positiva amb la qual compta el TEDH", i ha encoratjat a tots els Estats a contribuir envers la institució. 

Pere López al Consell d'Europa

 

 

Comentaris (1)

Trending