López demana “tolerància zero” contra les mostres d’odi al col·lectiu LGTBIQ+

El president socialdemòcrata ha subratllat al Consell d’Europa, on ha participat aquest dimarts, la importància de donar més visibilitat a la situació de persones trans i queer

Comentaris

Pere López al Consell d'Europa
Pere López al Consell d'Europa PS

El president socialdemòcrata, Pere López, ha destacat aquest dimarts al Consell d’Europa la importància de treballar en els drets del col·lectiu LGTBIQ+ tanta  les regions foranes, on se’ls castiga, com en països membres de la Unió Europea. Aquestes declaracions han estat en el marc de la seva intervenció a la sessió “Persones LGTBI a Europa i sobre presumptes violacions dels seus drets al Caucas meridional”.

López ha recordat, en aquesta mateixa intervenció, que, tot i la feina que s’està duent a terme des de fa anys, encara queda molt per avançar. A més, ha subratllat que no es poden obviar els senyals d’alerta ni els retrocessos que s’estan produint en ple segle XXI. “Inclús en estats membres de la UE sorgeixen declaracions que posen sobre la taula debats que consideràvem superats”, ha expressat López.

Així mateix, el president socialdemòcrata ha destacat que cal reforç legislatiu contra tota mostra d’odi i que s’inclogui en el codi penal. Finalment, López ha volgut recordar que són molts pocs els països que recullen a les seves lleis els drets contra les persones transsexuals i queer. Ha remarcat així que, a una gran quantitat d’estats, és totalment desconegut el patiment que poden arribar a tenir aquestes persones.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending