López carrega contra Espot per negar-se a dir la data de les eleccions: “té por a les urnes”

El president del Partit Socialdemòcrata considera “incomprensible” que el cap de Govern es negui a acceptar, tal com han marcat els grups parlamentaris que li donen suport, que el 31 de gener s’acabarà la feina parlamentària de la legislatura

Pere Baró i Pere López durant la roda de premsa.
Pere Baró i Pere López durant la roda de premsa. G. P.

El president del Partit Socialdemòcrata i futur candidat a cap de Govern, Pere López, ha carregat amb duresa contra Xavier Espot. El motiu? La reticència a marcar la data de les eleccions, fins i tot, ha remarcat, no escoltant el que diuen els mateixos grups parlamentaris que li donen suport, que han marcat el 31 de gener com a dia de la darrera sessió de Consell de la legislatura. “Sembla que té por a donar veu al poble”, ha denunciat.

López ha recordat que Espot no va assistir a la “darrera junta de presidents” del mandat, celebrada aquest dimarts, una absència que ha titllat de “manca de respecte institucional”, tot recordant que estava fixada des de setmanes. En ella, es va acordar un calendari legislatiu intens per aquest gener que culminaria el dia 31 amb la votació del pressupost. A partir de l’1 de febrer, doncs, ja es podria dissoldre la cambra, una acció a la qual el cap de l’executiu no ha posat encara data. “Ho veu tothom i ell es resisteix a acceptar que la legislatura s’ha acabat”, ha apuntat el líder del grup socialdemòcrata.

De fet, el dirigent del PS ha volgut posar en relleu que qui ha posat ja data final al mandat no és ell, sinó “la mateixa síndica i les formacions que li donen suport”. Per això, ha afirmat que “està fent el ridícul”. Per això ha qualificat “d’incomprensible” que, ara, “ell [Espot] digui que no es creu que tot el treball legislatiu s’acabarà el 31 de gener”.

De fet, al seu entendre, ha indicat el motiu de la reticència a fixar ja la data és un altre: “Té por a les unes i a donar veu al poble”. Potser, ha apuntat, el motiu “cal trobar-lo en les darreres dades de l’Observatori” que, com s’ha volgut remarcar des del partit posa el focus en les dificultats per accedir a l’habitatge i la pèrdua de poder adquisitiu. Per això, ha afirmat, ras i curt, que “Espot fa el ridícul”.

El president del PS ha indicat que “no es pot anar contra els fets” i ha recordat que “DA ha tingut quatre anys de majoria i ara toca donar veu als ciutadans, al nostre entendre, com més aviat millor”. En canvi, “resistir-se a això és anar contra la realitat”.

OBSERVATORI

La compareixença davant els mitjans també ha servit per valorar els resultats de l’Observatori del segon semestre, fet públic ara fa uns dies. Se n’ha encarregat el secretari d’organització, Pere Baró. En aquest sentit, ha remarcat que “de les principals preocupacions apuntades al sondeig, tres són l’habitatge, els salaris i el poder adquisitiu”. Per això, ha remarcat que ja vam demanar fa temps que “Andorra es mereix habitatge assequible, sous suficients i un sistema de salut mental accessible”. Al seu entendre, es demostren “dues formes de fer”. Mentre “DA no es preocupa per les persones, el PS, com hem demostrat amb les esmenes al pressupost, volem fer el que la ciutadania demana”.

Comentaris (8)

Trending