Jover justifica les 71 noves places de funcionaris per la seguretat, la Justícia i els afers socials

Hi ha una quinzena de persones que aniran a formar part dels cossos especials i en el cas de la Duana les incorporacions van lligades al projecte de la zona franca

Comentaris

Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover ha explicat que el projecte de pressupost contempla la creació de 71 places de funcionaris durant l'any vinent però ha recordat que la partida més important és el pla de xoc de la Justícia que inclou 25 contractacions. Això és un terç de les incorporacions.

Hi ha una quinzena de persones que aniran a formar part dels cossos especials -policia, centre penitenciari i duana-, amb la voluntat, segons Jover, d'enfortir la seguretat i en el cas de la Duana va lligat a la creació de la zona franca "que necessita els recursos humans adients per a poder-lo desenvolupar". Una altra quinzena de persones aniran a Afers Socials, especialment al servei d'atenció domiciliària. Segons Jover, "el 54% de la despesa del pressupost està associada amb l'estat del benestar, i Afers Socials és una pota molt important per nosaltres i més ara, que hi ha una pèrdua de poder adquisitiu".

Altres places estan obligades per llei com ara la de professions titulades on caldrà, com es va pactar amb els col·legis professionals, un inspector per verificar que es compleixen els requisits així com el text legislatiu de Protecció Civil que dona més obligacions i que provocarà la incorporació d'un tècnic. 

Jover ha recordat que les noves places que es vulguin crear a Govern han de figurar, per llei, en el pressupost. Així, els diferents ministeris han d'identificar prèviament les places que trauran durant l'any. "Les baixes i jubilacions, en el cas que n'hi hagi, no entren per aquesta via" ha comentat el ministre.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending