Govern i PS discrepen sobre el percentatge de reglaments aprovats

Espot diu que són un 14% i considera que no "és una xifra dramàtica" mentre que Font considera que és massa alt

Comentaris

Marquina, Gallardo i Espot durant la sessió d'aquest dijous.
Marquina, Gallardo i Espot durant la sessió d'aquest dijous. DEMÒCRATES

Un 14% de reglaments no s'han aprovat, tot i haver expirat la data límit de la llei. Són les dades que ha presentat el cap de Govern, Xavier Espot durant la sessió de consell general d'aquest dijous. Pel conseller socialdemòcrata el percentatge és massa alt mentre que per Espot és baix. La consellera no adscrita Carine Montaner ha qualificat la situació de "bulímia legislativa" i "estem fent llei com a xurros", cosa que ha contradit Espot.

Espot ha dit que queden pendents uns 58 reglaments pendents d'aprovació mentre que Font ha dit que la situació és greu perquè hi ha lleis sense reglaments i ha criticat l'actitud d'algun ministeri com ara el d'Exteriors o el de Presidència que no li ha donat resposta o "s'ha oblidat".  Pel conseller socialdemòcrata són 90 els reglaments que queden per aprovar. Un primer grup, de 43, que tenen un termin d'elaboració que no ha expirat. "La gran majoria tenen que estar aprovats durant aquest primer trimestre", ha dit Font i ha afegit que n'hi ha 46 que estan fora de termini. "En alguns casos, la situació és innaceptable", ha indicat.

El cap de Govern ha comentat que el ministeri d'Exteriors i el de Presidència, Economia i Empresa li havien facilitat la informació demanada. Ha qualificat de petit -un 14%-, l'incompliment en les aprovacions i ha criticat Font pel seu concepte sobre el paper de les institucions i la relació entre els poders executiu i legislatiu.

El socialdemòcrata ha contestat tot assegurant que "tothom ha de respectar la llei i quan es posa en una d'elles que els reglaments s'han de desenvolupar en una data determinada s'ha de complir. Demano, quin és el procés que fa Govern quan una llei queda aprovada pel Consell General? Qui s'encarrega de desenvolupar els reglaments per tal que es posi en marxa la Llei? S'han de posar a treballar immediatament en els reglaments d'aplicació"

Segons Espot, una part dels reglaments pendents ja s'està treballant i ha esmentat els dos anys d'aturada a causa de la pandèmia de coronavirus. Font ha insistit en demanar més transparència i rigor i si s'escau més temps per treballar els reglaments. "No trobo cap excusa que l'endemà que s'aprovi una llei, no hi hagi algú que desenvolupi un reglament". El cap de Govern ha tancat el debat afirmant que "governar no és bufar i fer ampolles i un 14% no és dramàtic". Abans, però, Carine Montaner ha demanat si es podria aplicar una norma per limitar les entrades de proposicions de lleis. "Estem fent lleis com a xurros", ha afirmat la consellera no adscrita. Espot ha contestat que es tractaria d'una perversió del sistema".

Comentaris (1)

Trending