Gili assegura que la seva posició al pacte entre PS i SDP hagués sigut un “no rotund”

La cònsol major ha remarcat que la decisió l’ha sorprès i que no deixa de tenir present el trencament i tot el que va comportar, però que ara és una situació que ja no l’afecta directament

La cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili.
La cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili.

Rosa Gili fa temps que es va desmarcar del Partit Socialdemòcrata, i mai perd oportunitat per recordar-ho. El pacte electoral que el seu anterior partit i Progressistes – SDP han tancat ha estat una nova ocasió per fer-ho palès. Malgrat això, la cònsol major d’Escaldes-Engordany també té clara quina hauria sigut la seva posició en cas que aquesta decisió l’afectés d’alguna manera, un “no rotund”.

“És una qüestió que no m’incumbeix per a res i ho he viscut amb sorpresa, estic segura que com molts altres ciutadans”, ha explicat Gili aquest dijous en demanar-li sobre la seva posició envers l’acord PS – progressistes. Tot i que no es veu afectada, no deixa de recordar que en algun moment ho va estar, i té clar que, en cas de ser encara socialdemòcrata, hagués rebutjat completament aquest pacte que s’ha fet oficial les darreres hores.

Pere López i Jaume Bartumeu

Relacionat

Socialdemòcrates i progressistes esperen que l’aliança sigui “un cop d’efecte” per recuperar el país

Principalment, Gili ha explicat que “si encara tingués l’etiqueta PS hagués votat un no rotund a aquesta qüestió”. I la justificació ha estat clara, i es remunta al trencament i totes les conseqüències que va tenir i que, en aquell moment, la van esquitxar de ple. Així, la cònsol ha indicat que “quan es coneix l’històric i sent una de les persones que va estar molt exposades, tindria clara la posició”.

GALLARDO VALORA QUE ÉS “UNA DECISIÓ LEGÍTIMA”

Per part del Govern, se li ha demanat també l’opinió al ministre d’Economia i Empresa i, alhora, president de Liberals, sobre aquest pacte. Tot i que ha remarcat que “no sé si ens correspon fer valoració” (per part de l’Executiu), no ha deixat de pronunciar-se a títol personal. Ha assenyalat que és “una decisió legítima de dos partits polítics” i que les possibilitats que això passés existien. Per tant, ha sentenciat què “si ho han convingut així, només podem respectar-ho”.

Comentaris (13)

Trending