Gallardo veu un Govern unit i en el qual Liberals no ha perdut pes tot i la sortida de Canals

El president liberal i ministre considera que la ciutadania no entendria un avançament electoral per “tacticisme” i considera un escenari a valorar l’opció d’anar, el 2023, en llistes nacionals separades amb DA però junts a les territorials

La compareixença l'han protagonitzat Pallarés, Gallardo i Filloy.
La compareixença l'han protagonitzat Pallarés, Gallardo i Filloy. Liberals d'Andorra

Un Govern unit, cohesionat i on el rol dels partits es desdibuixa. Així ha definit Jordi Gallardo, ministre i, a la vegada, president de Liberals, l’executiu. Una situació que no ha trencat la sortida de Verònica Canals per les seves desavinences -no negades des de la formació- amb altres actors vinculats al Turisme. Per als dirigents ‘blaus’, la remodelació posterior no els ha fet perdre pes sinó que ha buscat “el que necessita el país”. De cara al futur, Gallardo ha assegurat que ningú es planteja avançar els comicis però que una fórmula a estudiar serien llistes territorials conjuntes amb separació a la nacional.

“Hem de fer una lectura molt positiva d’aquests dos anys”, ha indicat el president liberal. Tant ell com els altres minitres de la formació, Víctor Filloy i Judith Pallarés, han volgut destacar els diferents projectes engegats aquests dos anys. Així, han remarcat aspectes com el programa per a l’emancipació dels joves, les ajudes a famílies i llars damnificades per la pandèmia o l’avenç en la reforma de la Llei de Funció Pública. “Ens vam marcar l’objectiu de ser decisius i ho estem sent; el Govern treballa bé i unit, es desdibuixen els rols dels partits i això ens dona força”, ha explicat Gallardo.

I això, ha remarcat, malgrat el xoc que va suposar la sortida de Canals. Gallardo no ha negat que la seva marxa fos deguda a les desavinences amb alguns actors del sector turístic, especialment amb el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. HI ha passat de puntetes. Tot just s’ha limitat a demanar que “ens hem de quedar amb la feina positiva que va fer”, tot remarcant que a l’exministra li va tocar viure “un moment molt difícil”. Així, ha volgut recordar que “va tenir visió per donar un impuls amb propostes que eren encertades”.

Verònica Canals durant la presentació d'un dels espectacles de Cirque du Soleil.

Relacionat

Ni personals ni familiars: les raons de la sortida de Canals de Govern són polítiques

La remodelació posterior va implicar que Liberals passés de tenir quatre a només tres ministres. Malgrat això, Gallardo ha afirmat que “no sentim que haguem perdut pes”. Al contrari, reconfigurar l’executiu “s’ha fet des de la confiança i des de la voluntat de buscar el que millor pot donar resposta a allò que el país”. Al seu entendre, “és un exercici de lleialtat” que, a més, “ens fa sortir reforçats com a Govern”. El president liberal també ha assegurat que tot es va explicar tant al grup parlamentari com als respectius comitès del partit “i es va entendre que el projecte continua”.

I, justament, per això, no es pensa en un avançament electoral. Al contrari. Gallardo ha remarcat que “les legislatures s’escapcen per motius importants i no per tacticismes polítics” i ha advertit que “si la valoració de la feina feta és positiva, la gent no entendria”. Per tant, tocarà esperar al 2023. I llavors? El president liberal, preguntat directament sobre la possibilitat d’un acord amb Demòcrates per anar per separat a la nacional però en llistes conjuntes a les territorials, ha indicat que “tots els escenaris estan oberts i, per la bona dinàmica, per la forma com es treballa i la integració que hi ha a Govern, pot ser una de les opcions a valorar”.

Comentaris (7)

Trending